AJ Eurolämpö voitti työturvallisuuskilpailun

Vuoden 2014 Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailun on voittanut AJ Eurolämpö Oy Vantaalta. Neljättä kertaa järjestetty kilpailu on Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n yhteinen ponnistus LVI-alan työturvallisuuden edistämiseksi.

Kilpailun tavoitteena on löytää työturvallisuutta edistäviä ideoita, työkaluja ja toimintatapoja LVI-asennusalan urakointiyritysten käyttöön. Samalla haastetaan ihmisiä kehittymään ja kokeilemaan uusia toimintamalleja jokapäiväisessä työssään.

AJ Eurolämmön kilpailuehdotuksen ydin oli työturvallisuuteen liittyvien asioiden sisällyttäminen työntekijöiden kanssa käytäviin kehityskeskusteluihin. Niissä käsitellään kunkin työntekijän osalta muun muassa onko  suojavälineitä käytetty, minkälaisia vaaratilanteita työssä on ollut, ja miten suojautumista riskeiltä voidaan parantaa.

Voittaneessa ehdotuksessa on loistavasti viety lakisääteiset asiat arjen tekemiseen, ja hyvin kohdistettu vaikuttaminen työntekijöiden asenteisiin.

AJ Eurolämpö Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Mäki iloitsi Kultainen kypärä -kilpailun voitosta ja totesi:

– Näillä toimilla on ollut positiivisia vaikutuksia työturvallisuustasoomme. Työntekijämme tiedostavat työturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet paremmin, työmenetelmiä ja työvälineitä on kehitetty työtä keventävään suuntaan ja henkilökohtainen suojautuminen riskeiltä on parantunut.

Valintaraati piti erittäin tärkeänä sitä, että AJ Eurolämmön toimintamalli on kopioitavissa yrityksen koosta ja organisaatiorakenteesta riippumatta. Voittaneessa ehdotuksessa myös kiteytyi hyvin vuoden 2014 kilpailuteema ”pienikin teko on merkittävä”.

Kultainen kypärä -kilpailun voittaja julkistettiin tänään FinnBuild-messujen yhteydessä järjestetyillä LVI-Treffeillä.

Kultaisen kypärän 2014 voitti AJ Eurolämpö Oy

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Asiantuntija Juha-Ville Mäkinen, puh. 045 899 9388,
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, puh. 0400 287 939,

AJ Eurolämpö Oy
Toimitusjohtaja Juha-Pekka Mäki, p. 050 520 5157,

Mediatiedote 3.10.2014