Blogi

Syrjällään: Tuliko Suomi satavuotisjuhlakuntoon?

04.9.2017 | Blogi

Ympäristöministeriö asetti vuonna 2005 työryhmän, jonka tehtävänä oli valmistella korjausrakentamisen strategia. Sen ja Matti Vanhasen II hallituksen ohjelman mukaisen periaatepäätöksen pohjalta laadittiin Korjausrakentamisen strategian toimeenpanosuunnitelma – Suomi satavuotisjuhlakuntoon. Strategiatyön päätavoitteiksi asetettiin ennakoivan kiinteistönpito- ja korjauskulttuurin edistäminen ja rakennuskannan sopeuttaminen muuttuviin tarpeisiin. Se sisälsi toimenpide- ja kehittämislinjaukset vuoteen 2017. Strategia jäsentyi neljään kehittämislinjaan, joiden toteuttamiseksi esitettiin kolmetoista toimenpidettä. Nämä ulottuivat asuntoyhtiöiden hallinnon edistämisestä korjaamista koskevan seurantatiedon parantamiseen.

Lue lisää

VastaMäkinen: Kysyvä ei tieltä eksy

01.9.2017 | Blogi

LVI-asennuksesta on kovaa vauhtia tulossa palvelutoimiala. Puhetta on riittänyt jo muutama vuosi, ja nyt olemme päässeet todistamaan asiaa käytännössäkin. Kahden viikon putkiremppa sai paljon huomiota julkisuudessa. Erilaisia digitaalisia ratkaisuja projektin hallintaan ja asiakasviestintään on lanseerattu. Putkissa on nyt pöhinää.

Lue lisää

Syrjällään: Työmarkkinoilla odotettavissa lämmin syksy ja talvi

10.8.2017 | Blogi

Suomen taloudella menee lukujen valossa hyvin, työehtoneuvotteluja silmällä pitäen liian hyvin. Ripeät bkt-kasvuluvut lietsovat katteetonta toiveajattelua ja kovenevaa neuvottelu-uhoa. Valtionvelka, kestävyysvaje tai pitkäaikaistyöttömyys eivät vähene syksyn ja talven tes-neuvotteluissa jakamalla lottovoitto ennen kuin kuponki on jätetty. Ei, vaikka bkt:n kasvu hetkellisesti yltäisi kolmeen prosenttiin tai ylikin. Paluuta menneiden vuosien kasvulukuihin ei kirkastuneista näkymistä huolimatta ole, eikä talouden elpymisen tarjoama spurtti pitkään lämmitä vanhan menon jatkuessa.

Lue lisää

Rakennuttajat pulassa

20.6.2017 | Blogi

Rakennusten ja niitä käyttävien ihmisten pahoinvointi on herättänyt kiivasta keskustelua julkisuudessa viime vuosina. Maallikon on vaikea ymmärtää, miten monimutkainen vyyhti rakennusprosessi on ja mitkä kaikki elementit vaikuttavat rakennuksen sisäilman laatuun ja käyttäjien hyvinvointiin. On selvää, että ongelmia muodostuu kaikilla tasoilla aina hankesuunnittelusta käyttäjien virheisiin. Syyllisiä on turha etsiä, mutta ongelmista on syytä oppia.

Lue lisää