Blogi

Aurinko – ihana kaveri

18.6.2018 | Blogi

Aurinko on lämmittänyt mukavasti alkukesän ajan. Aurinkopaneelitkin ovat säteilystä hehkuneet ja lämmittäneet varaajien veden kuumaksi. Jos niitä vain olisi asennettu.

Lue lisää

Syrjällään: Yhdessä yhteiskuntaa rakentamaan

28.5.2018 | Blogi

Rakennusalan työselkkaus vältettiin tänä keväänä viime hetkillä. Sopu syntyi muutamia tunteja ennen kuin työnantajien työsulku olisi alkanut. Työnantajien asiamiehenä totean, että kun giljotiini ja moukari pistetään sirppiä ja vasaraa vastaan, valmista syntyy. Liian monta kertaa on työntekijöille löperösti annettu se, mitä on kehdattu pyytää.

Lue lisää

VastaMäkinen: Kenelle kuuluu reformin toimeenpano?

18.5.2018 | Blogi

Vuoden vaihteessa voimaan tullutta ammatillisen koulutuksen reformia markkinoitiin suureen ääneen muutoksena, joka lisää oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä. Työssäoppimisen määrää kuulemma kasvatettaisiin. Opiskelijan arviointikin tapahtuisi työpaikoilla ja siinä olisi aina mukana työelämän edustaja. Puhumattakaan siitä, miten koulutuksen työelämävastaavuus parantuisi niin laadullisesti kuin määrällisesti. Maailma siis voisi pelastua.

Lue lisää

Tieto ei ole valtaa

09.4.2018 | Blogi

Eläköityessään tai työpaikkaa vaihtaessaan työntekijä vie mukanaan valtavan määrän tietotaitoa. Usein tahattomasti, sillä hiljainen tieto ei itsestään huutele.

Lue lisää