Blogi

Tieto ei ole valtaa

09.4.2018 | Blogi

Eläköityessään tai työpaikkaa vaihtaessaan työntekijä vie mukanaan valtavan määrän tietotaitoa. Usein tahattomasti, sillä hiljainen tieto ei itsestään huutele.

Lue lisää

Syrjällään: Paikkaa vaihda, palkka ilmoita

13.3.2018 | Blogi

Ei tarvitse istua tes-pöydässä sivistyäkseen, että rakennusalan ammattilaisista on niukkuutta ja nyt tarvitaan lisää liksaa. Tilanne on erityisen hankala LVI-asennuksen työnjohdossa, mutta myös kyvykkäät asentajat alkavat olla tiukassa. Siirtymiset yritysten välillä alkavat muistuttaa jääkiekon seuramenettelyjä siirtosummineen, ja myös seurauksineen. Kymmenen parasta joukkuetta playoffs-peleihin. Loput velkasaneeraukseen.

Lue lisää

Halvin hinta – harvoin paras vaihtoehto

27.2.2018 | Blogi

Kun rakennus- tai lvi-alalla puhutaan kilpailuttamisesta, niin kovin usein sillä tarkoitetaan halvinta hintaa tarjouksessa. Muut tekijät jäävät sivuosaan. Osaaminen, laatu ja toimitusvarmuus ovat juhlapuheissa tärkeitä asioita kumppania valittaessa, mutta tiukassa kilpailuttamistilanteesta ne unohtuvat usein.

Lue lisää

VastaMäkinen: Seniorit KIRA-digissä

30.1.2018 | Blogi

Digiaika on laskeutunut rakennusalalle ja samalla myös LVI-asennuksiin. Siihen törmää e-perehdytyksenä jo ennen työmaalle pääsyä. Henkilökohtaiseksi se muuttuu viimeistään sähköisesti toimitettavissa tuntilistoissa ja suunnitelma-asiakirjoissa, joita luetaan tabletilta. Mutta entä kun digiaika iskee tunteisiin?

Lue lisää