EK: Venäjä-pa­kot­teiden hyötytietoa yrityksille

EK päivittää viimeisimmät tiedot Venäjälle asetetuista pakotteista sekä niitä koskevista yrityksille tärkeistä tietolähteistä ek.fi/Ukraina -sivustolle.

Pakoteinfot ja tallenteet yrityksille

Opastusta Venäjä-pa­kot­teiden toimeenpanoon

ti 1.3. klo 8–9 ja to 3.3. klo 8–9
Juristi Aleksi Pursiainen (Solid Plan Consulting) antaa evästyksiä ja osviittoja pakotteiden toimeenpanoon ja viranomaisohjeiden soveltamiseen.  Mukana on myös Tullin edustajana valvontajohtaja Mikko Grönberg. Pääpaino on yritysten kysymyksillä, joita voi esittää nimettömästi moderaattorin kautta. Kummassakin tilaisuudessa on sama idea, mutta sisältö riippuu yritysten esittämistä kysymyksistä. Ilmoittaudu tiistain klinikkaan tai torstain klinikkaan.

SWIFT:in sulkeminen

ke 2.3. klo 16–17 
Fokuksessa on SWIFT-rahansiirtojärjestelmä – kuinka Venäjän pankkien irtikytkentä vaikuttaa kansainväliseen rahaliikenteeseen ja miten yritykset voivat sopeutua. Yritysten kysymyksiin ovat vastamassa Suomen Pankin osastopäällikkö Päivi Heikkinen ja Finanssialan johtava asiantuntija Mika LinnaIlmoittaudu SWIFT-klinikkaan.

EK on lisäksi mukana järjestämässä SVKK:n pakotteita koskevaa tilannekatsausta ke 2.3. klo 8.30–9.30 (ilmoittautumiset tähän tapahtumaan SVKK:n nettisivujen kautta).

Tallenteet

Elinkeinoelämän ja ministeriöiden yhteinen tiedotustilaisuus EU-pakotteista ja vientirajoituksista ma 28.2.
Tilaisuuden tallenne ja diat.

Lisätietoa ek.fi/ukraina