Ihmistä tarvitaan aina -kampanja tuo ammattiosaajat keskiöön

Yrityksillä eri toimialoilla on suuri huoli ammattiosaajien saatavuudesta ja riittävyydestä. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU on mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n koordinoimassa kampanjassa, joka nostaa esille osaavat ihmiset tärkeiden ammattien takana.

EK: Ihmistä tarvitaan aina - yhteiskunnallinen keskustrelu ammatillisesta koulutuksesta

Ammattiosaaminen on korvaamatonta

Maailma muuttuu, mutta me tarvitsemme jatkossakin taloja, vettä, lämpöä, palveluja, ruokaa, laivoja, koneita ja hoitajan huolenpitoa. Osaajia, ammattilaisia. Ihmisiä.

  • Kaiken keskiössä on ihminen – hän on enemmän kuin työvoiman resurssi, nuppiluku tai käsipari. Nostetaan siis yhdessä näkyville eri tehtävissä toimivia eri ikäisiä ammattilaisia. Kyse ei ole vain nuorista, vaan työelämässä tarvitaan myös kokeneita konkareita ja Suomeen muuttaneita. Heillä jokaisella on oma tarinansa kerrottavana, sanoo EK:n puheenjohtaja Jaana Tuominen.

Ihmistä tarvitaan aina

Ihmistä tarvitaan aina on yhteinen tarina, jonka avulla eri alojen yritykset ja ammatillisen koulutuksen toimijat voivat yksin tai yhdessä tehdä näkyväksi sitä, millaisissa ammattiosaamista vaativissa työtehtävissä on tekijälle paikka tänään ja tulevaisuudessa. Vain yhdessä voimme saada aikaan sen, että ammattiosaamisen merkitys yhteiskunnassa ymmärretään paremmin.

Lue lisää kampanjasivulta ihmistätar­vi­taa­naina.fi

LVI-alalla on monenlaisia osaajia

LVI-alalla on osaajia joka lähtöön, löytyy eri järjestelmien asentajia, suunnittelijoita, työnjohtajia, projektipäälliköitä, myyntihenkilöitä sekä asiantuntijoita. Ala tarjoaakin tarjoaa runsaasti erilaisia työtehtäviä, joista kukin löytää henkilökohtaisia vahvuuksia ja kiinnostustaan vastaavia vaihtoehtoja. Alalla on hyvät työnäkymät ja sinne pääsee erilaisia koulutuspolkuja pitkin. Lisätietoa LVI-ALA.fi.

P.S. Jäsenyrityksemme Caverion
on mukana kampanjassa:
tutustu kylmälaiteasentaja Katariinaan.

Lähde: Elinkeinoelämän keskusliitto EK