Isännöintiliitto: Putkiremonttibarometri 2015 julkaistu

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet pelkäävät turhaan putkiremonttien aloittamista, selviää Isännöintiliiton vastavalmistuneesta Putkiremonttibarometri 2015:sta. Remontin läpikäyneiden taloyhtiöiden edustajat arvioivat hankkeen sujumista ja lopputulosta paljon myönteisemmin kuin sellaiset, jotka eivät ole remonttia vielä teettäneet. Isännöintiliitto neuvoo hallituksia tekemään päätökset remontista suunnitelmallisesti, jotta osakkaiden rahaa säästyy.

Putkiremonttibarometri 2015 -tutkimuksessa haastateltiin ensimmäistä kertaa myös hallitusten puheenjohtajia isännöitsijöiden lisäksi. Mukana oli 89 puheenjohtajaa putkiremontin läpikäyneistä taloyhtiöistä ja 258 sellaista, joilla remontti on joko suunnitteilla tai joilla ei vielä ole tarvetta remontille.

Käsitykset toteutusvaiheen onnistumisesta olivat heikot puheenjohtajilla, joiden taloyhtiössä ei ollut teetetty remonttia. Remontin läpivieneistä hallituksista taas selvä enemmistö arvioi, että urakan yleinen työnjälki oli hyvä, urakkatarjousten aikataulut ja hinnoittelu pitivät ja työt saatettiin hyvin loppuun.

Lue lisää Isännöintiliiton sivuilta