Isto Hietanen SuLVIn vetäjäksi

Aiemmin Assemblin Oy:n energiatehokkuudesta vastaavana liiketoimintajohtajana toiminut LVI-insinööri Isto Hietanen on Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n uusi toiminnanjohtaja. Hän aloittaa työt uudessa tehtävässään 14.10.

Isto Hietaselle SuLVI on ennestään tuttu. Hän on toiminut pitkään ja aktiivisesti muun muassa Helsingin seudun LVI-yhdistyksessä sekä HeLVIn hallituksen puheenjohtajana vuosina 2015–2018.

  • Tehtävä kiinnostaa, koska se tarjoaa vaikuttajapaikan alan keskiössä. Täältä näkee myös parhaiten, miten talotekniikka kehittyy. Ja itselläni on vahva halu kehittää talotekniikkatoimintaa koko Suomessa, kommentoi Hietanen päätöksensä taustoja.

Hietanen painottaa, että hänen tavoitteenaan on tehdä tiivistä yhteistyötä kaikkien sidosryhmien ja muiden alan liittojen sekä järjestöjen kanssa. ”Yhdessä saamme asioita eteenpäin.”

SuLVIsta Hietanen haluaa omien sanojensa mukaan tehdä vahvan vaikuttajan. Hän haluaa olla valmistelemassa uusia säädöksiä ja määräyksiä aktiivisella otteella. Tässä työssä menestyminen vaatii myös hyvää yhteistyötä laitevalmistajien suuntaan.

  • Säädösten valmistelussa on varmistettava, että laitevalmistus istuu uusiin vaatimuksiin, Hietanen painottaa.
  • SuLVIssa meidän on luotava myös yhdistyksille toimivat puitteet ja samalla toimittava talotekniikka-asioissa esimerkkinä. Yksi tärkeä asia, mitä ei voi riittävästi korostaa on koulutus.
  • Yrityksillä on halu ja tarve palkata alan ammattilaisia. Meidän on selvitettävä, millaisia ihmisiä he tarvitsevat. Näiden painotusten on näyttävä koulutuksessa ja opetuksessa.

Lähde: Talotekniikka-lehti