LVI-ala kiinnostaa nyt nuoria

LVI-ala on monipuolinen työllistäjä, joka on noussut suureen suosioon nuorten keskuudessa viime vuosina. Alalle hakeutuu yhä enemmän uusia opiskelijoita. Suosioon vaikuttaa varmasti niin hyvä työllistymistilanne kuin mielenkiintoinen ja monipuolinen työkin.

Aiemmin ehkä jopa likaisenakin työnä tunnettu LVI-ala on kaikkea muuta tänä päivänä. Ala on kehittynyt valtavasti vuodesta toiseen ja kehitys jatkuu edelleen. Työtavat kehittyvät jatkuvasti hienompiin ja hienompiin laitteisiin ja tästä seurauksena esimerkiksi tulityöt ovat vähentyneet uusien menetelmien tullessa markkinoille. Uudisrakennustyömaat ovat puhtaita työympäristöjä, joissa juuri työmaiden siisteys sekä työturvallisuus menevät tänä päivänä etusijalla. Saneeraustyömaat puolestaan luovat yksilöllisiä haasteita mielenkiintoisilla ja yksilöllisillä ratkaisuillaan.

Caverion Suomi Oy:ssä työskentelevän asennuspäällikkö Pauli Santalan mielestä alan yksi kiehtovimmista sektoreista on uusiutuva energia. Rakennuksista halutaan tänä päivänä energiatehokkaampia sekä ympäristöystävällisiä. Näiden uusien alalle kohdistuvien vaatimusten myötä kehitystä tapahtuu esimerkiksi aurinkoenergian, maalämmön sekä tuulivoimankin aloilla. Näiden muutosten johdosta ala muuttuu jatkuvasti ja luo myös työntekijöilleen jatkuvia kouluttautumismahdollisuuksia. On tärkeää pysyä kehityksen mukana ja näin myös työ on uuden oppimista ja itsensä kehittämistä.

Hyvällä motivaatiolla sekä ahkeralla työ-asenteella pääsee pitkälle. Heti ei tarvitse olla alan ammattilainen, kunhan asenne on kunnossa, sekä halua oppia löytyy. Hyvä työharjoittelu usein palkitaan kesätyöllä tai jopa taloon palkkaamisella. Ala on vielä kovin miesvoittoinen, mutta naiset ovat myös erittäin tervetulleita LVI-alalle. Työ on luovaa ja usein itsenäistä, ja käytännön töissä on sijaa myös mielikuvitukselle. Oma kädenjälki näkyy vielä vuosienkin päästä.

Jatkokoulutusmahdollisuudet ovat hyvät, jos työmaatasolta haluaa vaikkapa suunnittelijaksi tai työnjohtajaksi, onnistuu se suorittamalla insinöörin- tai diplomi-insinööri -tutkinnon. LVI-ala on haluttu sekä arvostettu ala, joka tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet.

Lue lisää Caverion Suomi Oy:n sivuilta