LVI-alan persoonia

LVI-TU100: Rohkea ja taitava liikemies T.A. Hyvönen

Rohkea ja taitava liikemies T.A. Hyvönen

16.8.2022 | LVI-alan persoonia

Vuosikymmenien aikana olen saanut tilaisuuden tutustua moniin LVI-alan vaikutta­jiin. Monet heistä ovat LVI-alan yrittäjiä, kauppamiehiä tai valmistajia. Toimialalla on ominaista, että yrittäjät tuntevat usein toisensa. Yhteiset koulutusja markki­nointitilaisuudet ovat tuoneet mahdollisuuden tutustua.

Lue lisää

LVI-TU100: Henri Juva - LVI-urakoinnin kultasormi

LVI-urakoinnin kultasormi

26.4.2022 | LVI-alan persoonia

LVI-urakoitsija Veikko Juvan poika Henri Juva lähti lukemaan kirjallisuutta ja este­tiikkaa, jotta ei joutuisi LVI-yrittäjän työtä jatkamaan. Toisin kävi. Sittemmin huma­nististen tieteiden kandidaatista sukeutui Suomen LVI-yrityskauppojen kultasormi: hän osti urakointiliikkeitä vähittäin ja myi ne tukussa. Kauppanimiä olivat Vesijoh­toliike Juva, LVIS-Teklog ja LVI-Juva sekä Quattro Mikenti Group.

Lue lisää

LVI-TU100: Pekka Vehmaskangas - kosmopoliitti Porin murteella

Pekka Vehmaskangas – kosmopoliitti Porin murteella

18.1.2022 | LVI-alan persoonia

Pekka Vehmaskankaan putkityöura urkeni, kun hänet 16-vuotiaana haettiin heinäpellolta pomarkkulaisen Saarinen & Pojat -yrityksen palvelukseen. Kansakoulu oli siihen mennessä käyty, lopusta sivistyksestä huolehti elämän koulu. Pekka lienee maantieteellisesti kattavimmin reissannut suomalainen putkiasentaja. Kielitaidoksi riitti pitkä Pori.

Lue lisää