LVI-alan tapaturmataajuus tammi-kesäkuussa 18,7 – Tapaturmien määrä pieneni hieman edellisvuoteen verrattuna

Elokuussa toteutetun työtapaturmakyselyn mukaan LVI-alan tapaturmataajuus tammi-kesäkuussa 2022 oli 18,7 (oma henkilöstö). LVI-alan vuoden 2021 tapaturmataajuus oli 20,9.

LVI-alan tapaturmataajuusluku tammi-kesäkuussa 2022 on hieman korkeampi kuin rakennusalan tapaturmataajuusluku 15,2.*

Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla tapahtui 46 työtapaturmaa (oma henkilöstö). Tapaturmista viisi oli vakavaa (vähintään 30 päivän työkyvyt tömyyden aiheuttanut tapaturma). Turvallisuushavaintoja ja vaaratilanneilmoituksia tehtiin reilut 6 300.

LVI-alalle tyypillisiä työtapaturmia ovat silmävammat, ruhjeet, vammat raajoissa, nyrjähdykset ja venähdykset sekä erilaiset rasitusvammat. Näitä työtapaturmia olisi helppo ehkäistä mm. käyttämällä henkilösuojaimia asianmukaisesti sekä noudattamalla oikeita työmenetelmiä ja asentoja. Suunnitelmallisuus, ennakointi ja havainnointi sekä työkaverista välittäminen ovat avainasemassa työturvallisuutta  parannettaessa.

Katso tuloskooste.

* Rakennusteollisuus RT:n talonrakennuksen, rakennustuoteteollisuuden ja infran jäsenten keskuudessa toteutettujen työtapaturmakyselyjen tapaturmataajuus tammi-kesäkuussa 2022 (oma henkilöstö).

Työtapaturmakysely toteutettiin elokuussa 2022 LVI-TU:n jäsenyritysten keskuudessa. Vastausprosentti 7. Tulosten julkaisupäivä 7.9.2022.