LVI-TU jakoi kunniaa ja palkintoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat palkitsi ensimmäistä kertaa historiassaan vuosien ja vuosikymmenien aikana liiton toiminnassa kunnostautuneita ihmisiä. Palkitsemis- ja vaalivaliokunta päätti ensimmäisellä jakokerralla noudattaa hyvin tiukkaa linjaa.

Ensimmäisenä liiton kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin talousneuvos Kauko Piiroinen.

”Piirosta voi kutsua nykyisen LVI-TU:n isäksi, sillä hän LVI-Urakoitsijoiden puheenjohtajana kysyi vuonna 2000, olisiko nyt jo aika pistää lopultakin silloiset LVI-urakoitsijat ja VELU yhteen. Ja silloin onnistui se, mitä oli aiemmin yritetty jo kolmasti”, hehkutetaan perusteluissa.

Paitsi menestyksekäs yrittäjä, Piiroinen on ollut käytetty ja arvostettu voimavara valtakunnallisissa ja maakunnallisissa rakentamisen ja talotekniikan hankkeissa. Merkittäviä luottamustehtäviä on ollut pitkän vaaksan verran muun muassa LVI-alan järjestöissä, Talotekniikkaliitossa, Rakennusteollisuudessa sekä Teollisuuden ja Työnantajain keskusliitossa. Puheenjohtajatehtäviä on ollut niin runsaasti, että kunniapuheenjohtajalle kuuluvalle nuijalle löytyy varmasti käyttöä jatkossakin.

Hallituksen puheenjohtajalle, Ilkka Tykälle myönnettiin kultainen ansiomerkki. Tykkä on toiminut monipuolisesti ja ansiokkaasti rakentamisen elinkeinopoliittisissa ja työnantajaluottamustehtävissä. Hän on ollut usein avainasemassa kehitettäessä järjestörakenteita muuttuneita olosuhteita vastaaviksi.

Lue juttu kokonaisuudessaan Talotekniikka-lehdestä