Martti Mattila vuoden sähkösuunnittelijaksi

Vuoden 2014 sähkösuunnittelija on tamperelainen Sähköinsinööritoimisto Martti Mattila Oy, jonka toimitusjohtaja Martti Mattila on sähköistysalalla ja yrittäjänä ansioitunut henkilö.

Sähköinsinööritoimisto Martti Mattila Oy on Tampereen lisäksi Helsingissä toimiva perheyhtiö, jonka liikevaihto on noin 350 000 euroa vuodessa. Yritys työllistää työkannasta riippuen 5 – 8 työntekijää. Kaikilla suunnittelijoilla on urakoitsijatausta, mikä on Mattilan mielestä yrityksen tärkein menestystekijä. Toimintansa optimoinnissa heillä on käytössään kevyt laatujärjestelmä.

– Laatu ymmärretään usein aivan liian kapeasti ikään kuin se koskisi vain lopputulosta. Laatu yrityksen toiminnassa on paljon enemmän ja sen pitää ulottua kaikkeen tekemiseen, Mattila sanoo.

Mattila tunnetaan räväköistä kommenteistaan koskien yrittäjyyttä, jonka vakaa kannattaja hän on. Mattilan mukaan yrittäminen ja yrittäjähenkisyys eivät aina tarkoita sitä, että pitäisi perustaa oma yritys.

– Suomessa on paljon yrittäjyyttä henkilöstöjen keskuudessa ja juuri sen avulla yritykset saavat kilpailuetua ja valloittavat markkinoita. Yrittäjähenkiset, korkean työmoraalin työntekijät ovat yritykselle kullan arvoisia, tietää Martti Mattila.

Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry.
Vuosittain tehtävän valinnan tarkoituksena on nostaa esiin esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä.

Lue lisää STUL:n sivuilta