Mikenti-Yhtiöt ja Quattroservices yhdistyvät

Mikenti-Yhtiöt Oy on 24.11.2013 allekirjoittanut kauppakirjan, jolla 75 % Quattroservices Oy:n omistuksesta siirtyy Mikenti-Yhtiöille. Loput 25 % osakkeista jää yhtiön avainhenkilöiden omistukseen.

Quattroservices Oy on Suomen kansainvälisimpiä talotekniikkaurakoitsijoita: yhtiön liikevaihdosta pääosa tulee Venäjältä. Quattroservices Oy:n myyjänä oli rakennusliike Quattrogemini Oy:n konkurssipesä. Quattrogemini Oy:n ajatuessa konkurssiin 5.11.2013 yhtiöillä ei ollut käynnissä yhteisiä urakoita, vaan Quattroservices on toiminut itsenäisesti ja kannattavasti.

Yrityskauppa ei tuo muutoksia ostajayhtiön tai Quattroservices Oy:n tai sen kahden tytäryhtiön Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy:n ja Quattro Lining Oy:n liiketoimintoihin. Ostaja Mikenti-Yhtiöillä on ennestään tytäryhtiöt Mikenti Oy, Ilmastointi-Mikenti Oy, Mikenti Talotekniikka Oy ja Jypro Oy.

Kaupan jälkeen yhtiöiden palvelut kattavat laajasti talotekniikan eri osa-alueet: LVISJA-urakoinnin lisäksi mm. turva- ja antennijärjestelmät, ATK-, tele- ja tietoliikenneverkot ja sprinklerijärjestelmät.

Yhdistymisellä ei ole vaikutuksia henkilöstön määrään kummassakaan yhtiöryhmässä. Laajan teknisten järjestelmien tarjonnan myötä yhtiöiden uskotaan parantavan kilpailukykyään keskeisten rakennushankkeiden talotekniikkatoteutuksissa.

Yhtiöiden yhteinen liikevaihto vuodelta 2013 yltää lähes 80 miljoonaan euroon. Yhtiöillä on toimipaikat pääkaupunkiseudun lisäksi Hyvinkäällä, Forssassa, Lahdessa, Leppävirralla ja Lappeenrannassa sekä Venäjällä Pietarissa ja Moskovassa. Yhtiöiden palveluksessa on alihankkijoineen 490 henkeä.

Lisätietoja Mikenti-Yhtiöt