Näytä kaikelle kansalle mistä olet ylpeä – osallistu rakennusalan somehaasteeseen!

Nyt on aika kertoa rakennusalan onnistumisista. Olemme mukana rakennusalan yhteisessä somekampanjassa, johon kannustamme kaikkia jäseniämme lähtemään mukaan. #Pientäprojektia-kampanja nostaa esiin kadonneeksi väitetyn ammattiylpeyden. Pistetään putket laulamaan ja näytetään mistä LVI on tehty!

Lokakuun alussa starttasi #Pientäprojektia-somehaastekampanja, johon voi osallistua kuka tahansa rakennusalalla työskentelevä – esimerkiksi -asentaja, työnjohtaja, johtaja tai vaikka asiakaspalveluinsinööri. Kampanjan järjestää Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, Pro, RKL, RIA, RIL ja SAFA.

Somekampanja nostaa parrasvaloihin onnistumiset ja tekijät niiden takana. Kampanjan idea on yksinkertainen: mukaan haastetaan rakennusalan ihmisten lisäksi kotien kädentaitajat jakamaan työn alla olevia projektejaan ja viestimään niistä omille verkostoilleen sosiaalisen median kanavissa. Lähtökohtana on ajatus, että jokainen suomalainen on rakentaja ja jokainen rakentaja voi olla somettaja.

Kun kotona väkerretään kesämökin terassia tai linnunpönttöä, ammattirakentajat suunnittelevat ja toteuttavat mm. putkiremontteja tai tornitaloja. ”Pienet projektit” ovat toisilla vähän suurempia kuin toisilla, mutta yhteistä on tekemisen ilo ja ylpeys omasta kädenjäljestä.

Näin osallistut kampanjaan!

Osallistuminen on helppoa. Tarvitset vain sometilin ja älypuhelimen. Nappaa kuva tai lyhyt videopätkä projektistasi ja kerro siitä lyhyesti. ”Projekti” voi olla esimerkiksi kokonainen rakennushanke, suunnitelma tai työvaihe, mitä olet tekemässä.

Valitse somekanava: Facebook, Instagram tai Twitter

  • Käytä kanavaa, joka on sinulle luontevin ja missä olet muutenkin läsnä.
  • Tee postaus omalla tyylilläsi – saa olla vähän kieli poskessakin, kunhan julkaisusta välittyy hyvä fiilis.

Käytä kampanjatunnusta #Pientäprojektia ja Facebookissa @pientaprojektia

  • Kaikki julkiset postaukset nousevat näkyviin kampanjasivulle pientäprojektia.fi ja osallistuvat lahjakorttien arvontaan.
  • Lisäksi kampanjassa käytetään somemainontaa, jotta pienet projektit leviävät mahdollisimman laajalle.

Huomioi turvallisuus ja mahdollinen kuvauskielto

  • Huolehdi siitä, ettei työmailla ja työpaikoilla kuvattaessa synny vaaratilanteita eikä kuvissa esiinny työturvallisuuspuutteita.
  • Mikäli työmaalla on esimerkiksi tilaajan asettama kuvauskielto tai rajoituksia kuvaamiseen, noudata niitä. Ja jos kuvissa näkyy muita henkilöitä, kysy näiltä lupa kuvan postaamiseen.

Haasta, seuraa ja tykkää!

  • Koska kyseessä on haastekampanja, haasta samalla mukaan yksi tai useampi työkaverisi tai tuttusi jakamaan oman pienen projektinsa (merkitse @henkilönsometunniste).
  • Kannattaa myös seurata, tykätä ja jakaa myös muiden julkaisuja, niin hyvä lähtee kiertämään!

Tarkemmat osallistumisohjeet löydät kampanjasivulta pientaprojektia.fi