Nyt säädetään! – Säännöllinen huolto pitää talotekniset järjestelmät kunnossa

Lämmityskausi on alkamaisillaan ja talvikelit edessäpäin. Toimivat talotekniset järjestelmät pitävät lämmityskustannukset aisoissa sekä sisäilman oikean lämpöisenä ja laadullisesti hyvänä. Nyt on korkea aika tarkistaa järjestelmän toimivuus

Mikäli lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä ei ole perussäädetty vuosikausiin, se kannattaa tehdä mitä pikimmiten. Erityisesti mikäli taloyhtiön eri huoneistojen lämpötilat vaihtelevat suuresti. Sopiva sisälämpötila oleskelutiloissa on noin 21 °C.

  • Säännöllinen huolto varmistaa laitteiden kunnon ja järjestelmien moitteettoman toiminnan. Vuosihuollon yhteydessä puutteet huomataan heti ja vialliset laitteet voidaan vaihtaa uusiin. Huolto ja säätöjen tekeminen ovat lvi-ammattilaisen hommaa. Hän mittaa ilma- ja vesimäärät ja säätää ne suunnitelmien mukaisiksi, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

Lämmitystapamuutoksilla kustannukset pienemmiksi

Kiinteistökustannukset nousevat vuosi vuodelta. Leijonanosan kustannuksia vie kaukolämpö ja sähkölämmitys. Vaihtoehtoiset, ympäristöystävälliset lämmitystavat ovat kasvattaneet osuuttaan viime vuosina, sillä järjestelmät ovat kehittyneet ja investointihinnat laskeneet.

  • Lämmityskustannuksia saa laskettua merkittävästi esimerkiksi aurinkoenergialla, lämpöpumpulla sekä lisäämällä lämmön talteenoton ilmanvaihtokorjauksissa. Oman paikkakunnan LVI-asiantuntijat auttavat sopivan ratkaisun valinnassa, Ylönen vinkkaa.

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Toimialapäällikkö Arvo Ylönen, p. 050 309 3670,
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939,

Mediatiedote 10.9.2018