Opas työssäoppimisen suunnitteluun

Ammatillisen koulutuksen reformi astui voimaan vuoden 2018 alussa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen – työssäoppiminen – on uudessakin lainsäädännössä keskeinen asia. Suuri osa oppimisesta ja arvioinnista halutaan toteuttaa työpaikoilla. Katso oppaastamme vinkkejä työssäoppimisen suunniteluun.

Työssäoppiminen-opas toimii apuna työssäoppimisen suunnittelussa, jotta siitä saadaan laadukasta ja kaikkia osapuolia palvelevaa. Opas on tehty yritysten näkökulmasta. Opas käsittelee ensisijaisesti nuorisoasteen opiskelijoiden työssäoppimista, mutta soveltuu hyvin myös aikuiskoulutuksen suunnittelun apuvälineeksi.

Työssäoppiminen on parhaimmillaan kaikkia osapuolia palvelevaa. Opiskelija hyötyy paremmasta oppimisympäristöstä ja paremmista oppimistuloksista. Oppilaitos saa mahdollisuuden tarjota opiskelijoilleen laadukkaampia koulutuspalveluja. Opettajille aukeaa tilaisuus päivittää ja ylläpitää omaa ammatillista osaamistaan. Yritykset pääsevät vaikuttamaan suoraan oppimistavoitteisiin ja opetuksen sisältöön. Työssäoppiminen on erinomainen rekrytointikanava yrityksille.

Työssäoppiminen-opas