Puheenjohtajan joulutervehdys: Hyvää Joulua ja kannattavaa uutta vuotta

Jouluna on mieli lämmin, aatos hellä ja auvoisena avautuu uusi vuosi. Tai niin ainakin pitäisi, mutta aina ei voi. Kuten nyt.

Menetämme joka hetki mahdollisuuksia markkinassa, joka suorastaan pyytää ratkaisuja energialaskun pienentämiseen ja ympäristön tilan kohentamiseen niin ulkona kuin sisällä. Korjattavaa ja parannettavaa riittää, mutta nämä työt eivät tule tarjouspyyntöjä odottamalla. Myydä pitäisi, markkinointioppi olisi tarpeen, jopa tuotteistamiseen pitäisi ryhtyä?

Ensi vuonna markkinat eivät ennätä rakentamisessa avuksi, vaikka varovaiset signaalit talouden yleisestä käänteestä todeksi tulisivatkin. Jos haluamme kääntää toimialan heikkenevän suunnan, meidän on tehtävä se itse, omin päätöksin. Hyvin yksinkertaista, tehdään vain kannattavia töitä.

Muuten käy niin, että parasta päättyvässä vuodessa oli se, että paremmin meni kuin tulevana vuonna. Isoja teemoja pieneen joulutervehdykseen. Sulatellaan niitä pyhinä ja välipäivinä, joita nyt riittää. Tämän vuoden kalenteria ei EK:n väki ole päässyt laatimaan.

Lopuksi uhmaan Marguerite Duras’ia, ranskalaista vähäeleisen ilmaisun mestaria. Hän on sanonut: jos kirjoittaa ammatikseen, 40 vuoden kirjailijauralla tarvitsee ehkä kahdesti käyttää huutomerkkiä. Laitan sellaisen loppuun:

Hyvää Joulua!

Henri Juva, puheenjohtaja
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry