Puhutaan putkiremontista

Useimmiten putkiremontti ei aiheuta ilonkiljahduksia taloyhtiössä. Mutta hyvällä projektinhallinnalla ja asukasviestinnällä remontti voidaan saada maaliin miellyttävästi. Miksei viestintää sitten hyödynnetä riittävästi?

Remontti rassaa asukasta ja silloin tarvitaan tietoa missä mennään, mitä tapahtuu ja milloin. Epätietoisuus on pahinta; se tuo mukanaan epäluuloa, huhuja ja negatiivista palautetta koko hanketta kohtaan. Pahimmillaan hiljaiselo voi vaikeuttaa asennustyön sujuvuutta ja pitkittää koko hankkeen valmistumista.

Asukasviestinnän voi aloittaa pienestäkin. Pääasia, että asukkaat saavat tietoa missä mennään. Hyvä tapa on sopia isännöitsijän, projektipäällikön ja taloyhtiön hallituksen kanssa viestinnän vastuuhenkilöt ja linjata viestinnän aiheet kuten työmaajärjestelyt, remonttitoimet ja erityisesti huoneistokohtaiset työt aikatauluineen.

Asukasviestinnän kynnystä voi madaltaa digitaalisten kanavien käytöllä; ne mahdollistavat kustannustehokkaan ja ajantasaisen viestinnän. Hanketta varten voi avata vaikkapa oma nettisivun, WhatsApp-ryhmän tai asentaa digitaalisen porrastaulun. Verkossa aikataulumuutokset on helppo päivittää yhteen paikkaan, ja ne ovat heti saatavilla kaikille. Ei tarvitse juoksuttaa kopioita porraskäytäviin. Lisäksi kannattaa järjestää säännöllisiä asukaskokouksia ja keskustelutilaisuuksia, sillä ne tukevat viestintää ja lisäävät kaivattua yhteisöllisyyttä remontin keskellä.

Putkiremontista kannattaa siis puhua, ja paljon. Urakoitsija voi jo tarjouksessaan ehdottaa suunnitelmaa asukasviestintään. Myös taloyhtiön kannattaa sisällyttää viestintä omiin valintakriteereihinsä. Toimiva asukasviestintä kun helpottaa niin urakoitsijan kuin asukkaiden toimia ja elämää.

Tutustu infograafiimme: Putkiremontti & asukasviestintä.

Pipsa Hiltunen, viestintäasiantuntija
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Blogit 12-2018