RT varautuu Ukrainan tilanteen vaikutuksiin

EU on asettanut Venäjälle pakotteita seurauksena sen voimankäytöstä ja sotatoimista Ukrainassa. Suomi on mukana EU:n pakoterintamassa, ja pakotteilla on merkittäviä vaikutuksia myös suomalaisiin yrityksiin.

RT on asettanut varautumis- ja ennakointityöryhmän varautuakseen Ukrainan tilanteesta seuraaviin markkinahäiriöihin sekä Venäjään kohdistettaviin pakotteisiin ja Venäjän vastapakotteisiin.

Ryhmän tehtävänä on:

  • vaikutusten ennakointi ja selvittäminen rakennusteollisuuden ja RT:n jäsenyritysten toimintaedellytysten kannalta,
  • tilanteen vaatima yhteistyö valtionhallinnon ja viranomaisten kanssa,
  • tilanteen vaatima yhteistyö EK:n ja tarvittaessa muiden elinkeinoelämän järjestöjen ja alan kannalta keskeisten toimijoiden kanssa,
  • rakennusteollisuuden kannalta tarpeellisten varautumistoimien esittäminen,
  • tarvittavan jäsentiedottamisen valmistelu ja yritysten tietopyyntöihin vastaaminen.

Työryhmän puheenjohtaja toimii tuoteteollisuustoimialan toimialajohtaja ja RTT:n toimitusjohtaja Juha Luhanka. Muita jäseniä ovat Rakennuspoolin pääsihteeri Juha Kaitera, RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo, talonrakennustoimialan lakimies Paavo Mattila ja infratoimialan jäsenpalvelujen- ja aluetoiminnan johtaja Kari Muhonen.

RT kokoaa tietoa Ukrainan tilanteeseen vaikutuksista Rakennusteollisuus.fi/Ukraina -sivulle.

EK:n hyötytietosivu Venäjä-pakotteista

EK päivittää viimeisimmät tiedot Venäjälle asetetuista pakotteista sekä niitä koskevista yrityksille tärkeistä tietolähteistä ek.fi/Ukraina -sivustolle.

Ulkoministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestivät yhteistyössä EK:n kanssa yrityksille tiedotustilaisuuden Venäjä-pakotteista 28.2. kello 10.
Katso webinaaritallenne.