Ruotsinkielinen LVI-insinöörikoulutus siirtyy Raaseporiin

Ammattikorkeakoulu Arcada on päättänyt lopettaa ruotsinkielisen LVI-insinöörikoulutuksen järjestämisen. LVI-alan järjestöjen ja yritysmaailman tuen avulla se saadaan kuitenkin aloitettua Novia ammattikorkeakoulussa. Koulutus jatkuu käytännössä keskeytyksettä, vaikka koulutuksen järjestäjä vaihtuu. Vuoden 2021 syksystä alkaen ruotsinkielistä LVI-insinöörikoulutusta on tarjolla Novia ammattikorkeakoulun Raaseporin toimipisteessä.

Novia ammattikorkeakoululla on vahva yritysmaailman tuki panostaa uuteen LVI-suunnittelijasuuntautumiseen insinöörikoulutuksessaan Raaseporissa. Uuden koulutuksen aloittamisen tukemiseksi monet alan kärkiyritykset ovat osallistuneet rahoitukseen lahjoitusten muodossa.

Kaksitoista yritystä ja kaksi säätiötä ovat lahjoittaneet yhteensä lähes 500 000 euroa Novialle LVI-suunnittelijasuuntautumisen käynnistämiseksi. Siru Lönnqvist, VVS Föreningen i Finland rf:n toiminnanjohtaja, on työskennellyt LVI-alan organisaatioiden avainhenkilöiden kanssa sitouttaakseen alan yrityksiä koulutuksen käynnistämiseksi Noviassa. Tähän työhön ovat tiivisti osallistuneet Magnus Sirén Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:stä, Matti Kiiskinen SKOL ry:stä ja Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.

Lue lisää Novian mediatiedotteesta.