Vuoden sähköurakoitsija on Novasähkö

Tampereen Rosendahlissa käynnissä olevilla Sähköurakoitsijapäivillä vuoden 2018 sähköurakoitsijaksi valittiin tamperelainen Novasähkö Oy. Lisäksi julkistettiin Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö SKT:n valitsemat koulutus- ja kehittämispalkintojen saajat.

Vuoden sähköurakoitsija Novasähkö on aina valmis yhteisiin talkoisiin alaa ja sen arvostusta kehittämään. Yritys tunnetaan myönteisestäyrityskulttuurista ja luotettavuudesta. Työt on hoidettu sovitussa aikataulussa. Novasähkö on myös ollut aina taloudeltaan vahva eikä sen toimintahistoriassa ole yhtään tappiollista vuotta.

Novasähkö on näyttänyt luotettavuuttaan ja taitojaan vaativissa kohteissa, joihin lukeutuu useiden eri sairaaloiden ja niiden lääkintä- ja terveydenhoitotilojen sähköasennukset, kunnossapidot, lääkintätilamittaukset sekä mm. elintärkeiden varavoimaverkkojen rakentaminen. Yrityksen referenssilista on kaiken kaikkiaan kunnioitusta herättävä. Lisäksi yritys tarjoaa vuosittain 5-6 insinööriksi tai asentajaksi opiskelevalle nuorelle harjoittelu- tai kesätyöpaikan.

Kehittämispalkinnon sai sähköistysalan aktiivinen edistäjä ja visonääri, sähkölaitostekniikan ja energiatalouden DI Matti Rae. Hän on toiminut uransa aikana mm. rakennusten sähkösuunnittelijana ja sähkötarviketeollisuudessa useissa tuotekehitys-, tuotehallinta- sekä yrityksen johtamisen ja strategisen kehittämisen tehtävissä.

Matti Rae on ollut mukana Ensto Oy:ssä sähköautojen latausliiketoiminnassa vuodesta 2009. Nykyisin hänen tehtävänsä Enstossa liittyy liiketoimintaympäristön regulatoristen muutosten seurantaan. Matti Rae on jo 14 vuoden ajan merkittävästi edistänyt sähköalan ja sen toimintaympäristön kehitystä useissa eri luottamustehtävissä.

Koulutuspalkinnon sai sähköalan mittausten ja mittalaitteiden syväasiantuntija Mika Hietanen. Hän toimii Fluke Finland Oy:n palveluksessa myyntipäällikkönä. Varsinaisen palkkatyönsä lisäksi Hietanen on useiden vuosien ajan tarjonnut laaja-alaista asiantuntemustaan mm. sähköalan mittauksiin ja mittalaitteisiin liittyvissä asioissa monissa projekteissa ja tapahtumissa. Hän on erittäin pidetty luennoitsija ja aina valmis uusiin yhteistyöhankkeisiin.

Lue lisää STUL:n sivuilta.