Samuli Könkö Suomen LVI-liiton toiminnanjohtajaksi

Samuli Könkö aloittaa Suomen LVI-liiton toiminnanjohtajan tehtävissä 1.2.2020. Samuli siirtyy toiminnanjohtajaksi SuLVIn koulutuspäällikön tehtävistä.

  • Samulin valinta uudeksi toiminnanjohtajaksi oli helppo tehdä. Samuli on tehnyt hyvää työtä koulutuspäällikkönä ja on osoittanut kyvykkyyttä ja osaamista – nyt haaste kasvaa ja uskon, että saamme nauttia hyvistä tuloksista jatkossakin, kertoo liiton hallituksen puheenjohtaja Mikko Liljeberg valinnasta.

Samuli Könkö on aina ollut SuLVIn jäsen.

  • Jäsenyys on tuonut yhteisöllisyyttä ja vahvistanut ammattiylpeyttä. Näitä tunteita haluan vahvistaa jäsenistössämme, Samuli toteaa.

Könkö onkin toiminut monissa eri rooleissa hieman yli kolmikymmenvuotisen jäsenyytensä aikana – sekä jäsenyhdistyksessään Forssan LVI-yhdistyksessä että alalla. Työkokemusta on kertynyt putkiasentajana, suunnittelijana, työnjohtajana, urakoinnissa, urakkalaskennassa ja myös alan opettajana. Ura on antanut kokemusta myös tehtävien haasteista.

  • Loppupeleissä moni tekee näitä töitä melko yksin. Yhdistys ja liiton toiminta antava mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja saada uusia, tuoreita näkökulmia.

Sama ajatus kantaa myös Könkön miettimissä tulevaisuudensuunnissa Suomen LVI-liitolle.

  • Yhdessä. Toimintamme ei voi olla yksinpeluuta, vaan joukkueena etenemistä. Liiton merkittävä rooli asetusten ja direktiivien valmistelussa on yhä tärkeä jatkossakin, mutta muita haasteitamme on kampitettava yhteistyössä. Esimerkiksi liiton tunnettuus ei ole mikään itsestäänselvyys ja meidän on parannettava näkyvyyttämme, Samuli pohtii.

Hosumaan hän ei tahdo lähteä. ”Nyt otetaan tilanne haltuun ja lähdetään etenemään hallitusti. Olemassa oleva strategiamme on hyvä pohja, siitä viilataan selkeät viitat tekemisille seuraavien vuosien ajaksi. Tässäkin joukkuepeli korostuu – ei näitä asioita pysty yksin liitto, yhdistys tai ihminen hoitamaan.

Lisätietoja SuLVIn sivuilta