Talotekniikan vahva vuosi loppusuoralla

Vaikka rakentamisen kiivain kasvuvaihe on takana, vuosi 2019 jää talotekniikan historiaan tämän suhdanteen huippuvuotena. Uudisrakentamisen vauhdin hidastumisesta ei pääkaupunkiseudulla ole merkkejä, mutta maakunnissa volyymin lasku on huolestuttavan nopea. Toisaalta kyseessä on paluusta lähemmäs normaalitasoa vauhtivuosien jälkeen.

Markkinatilanne pysyi vuoden ensimmäisen puoliskon vahvana, ja tuoreimmat ennakkotiedot kertovat, että loppuvuonna käynnistettiin uudiskohteita arvioita enemmän. Korjausrakentaminen on jatkanut tasaisella kasvuvauhdillaan, ja kiivaan uudisrakentamisen kaudella kasautuneet korjaustarpeet tuovat taloteknisille urakoitsijoille töitä lähivuosina. Huolena kuitenkin on taloyhtiöiden heikentyneet mahdollisuudet saada rahoitusta välttämättömiinkin korjauksiin.

Talotekniikka on enemmän kuin rakentamista. Tuoreen LVI- ja sähköasennuksen strategian päämääränä on varmistaa talotekniikan asema rakentamisen arvostetuimpana ja vetovoimaisimpana toimialana, kiinteistövarallisuutemme ympäristöystävällisenä arvon turvaajana sekä terveellisen ja tuottavan sisäympäristön toteuttajana. Tuleva vuosi näyttää, mitä nämä päämäärät käytännössä tarkoittavat.

Toimiva talotekniikka varmistaa sen, että suomalaisilla on huoleton joulu. Jos jotain kuitenkin sattuu, liiton monella jäsenyrityksellä on 24/7/365 palvelu, joka varmistaa ripeästi joulurauhan jatkumisen. Kiitos heille, jotka varallaolollaan ja työllään antavat meille mahdollisuuden hiljentyä jouluun.

Tervehdin LVI-Teknisten Urakoitsijoiden nimissä sidosryhmiämme, kiitän yhteistyöstä kuluneena vuonna ja toivotan menestyksellistä vuotta 2020!

Heikki Pesu, puheenjohtaja
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Blogit 12-2019