Talotekniikka – enemmän kuin rakentamista

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ovat aloittaneet prosessin, jonka lopputuloksena syntyy ensimmäinen Talotekniikka-asennuksen strategia. Strategia esitellään LVI-Päivillä Tampereella 24.10. ja Sähköurakoitsijapäivillä 21.11. Hämeenlinnassa.

Strategiassa keskitytään elinkeinopoliittisiin asioihin; työmarkkinakysymyksiä käsitellään sikäli kuin niillä on kytkentää elinkeinoasioihin. Strategiassa selvitetään myös taloteknisen elinkeinopolitiikan edunvalvonnan organisoitumisvaihtoehtoja.

Strategian aikajänne ulottuu vuoteen 2030.

Päämääränä on strategia, joka ohjaa liittojen toimintaa ja palvelee jäsenten liiketoiminnan kasvua ja kehittymistä. Konkreettisinta tavoitteina pyritään ennustamaan mihin talotekniikka on matkalla ja rakentamaan sitä varten yhteinen visio. Tulokseksi odotetaan keinovalikoimaa, jolla talotekniikan painoarvoa nostetaan ja se hivutetaan talonrakentamisen rinnalle. Tavoitteena on antaa käytännön työkaluja jäsenille ja parantaa alan kannattavuutta.

Prosessikoordinaattorina toimii Ramboll Management Consulting ja ohjausryhmänä on Teknisten Urakoitsijoiden Neuvottelukunta, johon kuuluvat kummankin liiton työvaliokunnat.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Jari Syrjälä p. 050 352 5120,
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Artkkeli 4.6.2019