Talotekniikkateollisuus siirtyy Rakennusteollisuus RT:n jäseneksi

Talotekniikkateollisuus ry fuusioituu LVI-Teknisen Kaupan liitto ry:n kanssa. Fuusioitumisen yhteydessä myös talotekniikka-alan tuotetietorekisteriä ylläpitävä LVI-numero Oy siirtyy uuden yhdistyksen omistukseen. Uusi yhdistys, nimeltään Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, on liittynyt Rakennusteollisuus RT ry:n jäseneksi 14.6.2018. Siirtymiseen liittyvä tekninen toteutus pyritään saamaan valmiiksi alkusyksystä.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n sekä Rakennusteollisuuden yhteistyö tulee keskittymään elinkeinopoliittiseen toimintaan sekä muun muassa energia-, ympäristö-, talous- ja koulutuspoliittisiin kysymyksiin. Työmarkkina-asiat eivät kuulu yhteistyön sisältöön. Talotekniikkateollisuus ry:n jäsenet, jotka ovat olleet Teknologiateollisuuden jäseniä, pysyvät jatkossa myös Teknologiateollisuuden jäseninä ja noudattavat teknologiateollisuuden työehtosopimusta.

  • Koemme, että uusi yhdistyksemme on elinkeinopoliittisesti lähempänä Rakennusteollisuutta kuin Teknologiateollisuutta. Fuusion ja yhdistyksemme kasvun myötä päätimme, että nyt on hyvä hetki hakea Rakennusteollisuuden jäsenyyttä ja luoda tiiviimpi rajapinta rakentamiseen. Kiitän lämpimästi yhteistyöstä Teknologiateollisuutta, Talotekniikkateollisuuden toimitusjohtaja Ilkka Salo kertoo.

Talotekniikka-ala on tervetullut ja looginen tulokas RT:n viiden toimialan rinnalle.

  • Edustamme kattavasti rakennusalan urakoitsijoita, myös LVI-teknisessä urakoinnissa toimivia yrityksiä sekä rakennustuoteteollisuutta. Talotekniikka ja automaatio ovat nousseet hyvin suureen rooliin koko rakentamisen teknologisessa kehityksessä ja rakennusten elinkaaren ja päästöjen hallinnassa. Myös digitalisaatiossa ja tuotetietojen hallinnassa meillä on paljon synergiaa, RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n hallituksen puheenjohtajasta on tarkoitus tulla Rakennusteollisuus RT ry:n hallituksen jäsen ja toimitusjohtajasta johtoryhmän jäsen.

Talotekniikkateollisuus ry on toiminut elinkeinopoliittisena yhteistyöjärjestönä Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistyksenä. Sen jäseninä ovat alan keskeiset Suomessa toimivat laitevalmistajat, yhteensä 39 yritystä. LVI-Teknisen Kaupan liitto ry (LVITEK) on ollut merkittävimpiä suomalaisia LVI-tukkumyyntiyrityksiä edustava järjestö. Suomessa LVI-alan tuotteista arviolta 70 prosenttia myydään yhdistyksen jäsenten kautta. LVITEK on hallinnoinut myös LVI-INFO–tuotetietorekisteriä omistamansa LVI-Numero Oy:n kautta.

Lähde: Rakennusteollisuus RT