Taloustilanne vaikuttaa myös järjestöihin

Heikentyvä taloustilanne ja vähenevät rakentamisinvestoinnit vaikuttavat erityisesti LVI-urakointiyritysten kannattavuuteen ja työllistämiskapasiteettiin. Euroalueen talouden valoisammat suhdannearviot näkynevät Suomessa hyvinkin pitkällä viiveellä, joten kaikilta sektoreilta vaaditaan konkreettisia toimenpiteitä työllisyyden ja kotimaisen kysynnän kannattelemiseksi.

– LVI-TU:n tehtävänä on mahdollistaa jäsenyritystemme menestys, ja rakentamisen suhdannetilanteen heikentyessä rajusti osallistumme osaltamme taloustalkoisiin. Liiton hallitus on päättänyt tukea jäsenyritystemme liiketoimintaa alentamalla jäsenmaksuaan 20 % kuluvalta vuodelta: näin jäsenyrityksemme voivat laittaa kaikki panoksensa urakointitoimintansa kehittämiseen ja ylläpitämiseen vaikeassa taloustilanteessa, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n puheenjohtaja Henri Juva toteaa.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten  yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

 

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Jari Syrjälä, p. 050 352 5120, jari.syrjala(at)lvi-tu.fi
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

 

Uutinen 20.8.2013