Talotekniikka rakentamisen ja kiinteistönpidon kärkeen

Talotekniset ratkaisut vaikuttavat rakennuksen ympäristöystävällisyyteen, terveellisyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen sekä ylläpitokustannuksiin muita rakennusteknisiä ratkaisuja enemmän.

Talotekniikka on keskeisessä asemassa rakennuksen sisäolosuhteiden hallinnassa. Kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset korostavat taloteknisen suunnittelun sekä järjestelmien valinnan, asennuksen ja kunnossapidon merkitystä. Talotekniikka tuleekin ottaa mukaan heti hankesuunnittelun starttivaiheessa.

Talotekniikan kokonaismarkkina on noin 6.4 miljardia euroa. Siitä LV:n osuus on 2,9 miljardia, ilmanvaihdon 1 miljardi ja sähkön 2,5 miljardia euroa.

Talotekniikka numeroina -infograafi

LVI työllistää nyt ja tulevaisuudessa

Suuri osa talotekniikasta koostuu LVI-teknisistä järjestelmistä, joilla hallitaan lämmitystä, ilmanvaihtoa, vesi- ja viemärihuoltoa sekä  jäähdytystä. Lisäksi talotekniikka sisältää kulunvalvonta-, sähkö-, tele- ja data-, sekä palontorjuntajärjestelmä. Ala työllistääkin tuhansia ammattilaisia, ja lisää tarvitaan koko ajan. Tutustu alaan tarkemmin lvi-ala.fi

Ammattilainen asialle

Ammattitaitoinen LVI-asennusyritys löytää juuri oikean taloteknisen ratkaisun asiakkaalle. Olipa kyse isommasta LVI-urakasta tai pienemmästä huoltokeikasta, kannattaa aina valita luotettava ja osaava LVI-yritys.

Tutustu jäsenyrityksiimme