LVI-asennusalan koulutus

LVI-asennusala tarjoaa runsaasti erilaisia työtehtäviä, joista kukin löytää henkilökohtaisia vahvuuksia ja kiinnostustaan vastaavia vaihtoehtoja. LVI-asennusalalla on hyvät työnäkymät.

Alalle tulevat

Alalle tullaan useimmiten ammatillisen peruskoulutuksen kautta. Silloin taskussa on usein Talotekniikan perustutkinto. Opiskelu kestää kolmisen vuotta. Sen aikana opiskelija suuntautuu valitsemalleen LVI-asennusalan tehtäväalueelle, esimerkiksi putkiasennukseen, LVI-huoltoon, tekniseen eristykseen tai ilmastointiasennukseen.

Opas työssäoppimisen suunnitteluun

Ammatillisen koulutuksen reformi astui voimaan vuoden 2018 alussa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen – työssäoppiminen – on uudessakin lainsäädännössä keskeinen asia. Suuri osa oppimisesta ja arvioinnista halutaan toteuttaa työpaikoilla. Katso oppaastamme vinkkejä työssäoppimisen suunniteluun. Tutustu myös Työpaikalla tapahtuva oppiminen -infograafiin.

Linkkejä

Uralla eteneminen

LVI-asennusalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tarjoavat alalla jo toimiville asentajille reitin kehittää osaamistaan työuran aikana. Ne mahdollistavat sujuvan etenemisväylän ja keinon pätevöityä alan vaativimpiin asennustehtäviin tai työryhmän etumieheksi.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella LVI-alalla insinöörin tai rakennusmestarin tutkinnon. Ne valmistavat LVI-asennusalalla toimihenkilötehtäviin, esimerkiksi projektipäälliköksi tai projektin hoitajaksi. Yliopistotasolla alalla voi opiskella ja suorittaa Diplomi-insinöörin tutkinnon.