Onnistunut putkiremontti

Vesi- ja viemärijohdot tulee uusia noin 50 vuoden iässä. Putkiremontti on taloyhtiön suurimpia korjauksia. Siksi sen hallittuun läpivientiin kannattaa panostaa.

Päätös ajoissa

Kun putket lähestyvät elinkaarensa loppua, taloyhtiön hallituksen/isännöitsijän tulee käynnistää projekti. Päätös hankkeen toteuttamisesta tehdään yhtiökokouksessa. Hankesuunnitteluvaiheessa kartoitetaan toteutusvaihdot ja päätetään toteutuksen laajuus ja menetelmä. Hyvin tehty hankesuunnittelu luo pohjan onnistumiselle, eli ajoissa liikkeelle!

Toteuttajan valinta

Kun suunnitelmat ovat valmiina, kannattaa pyytää tarjoukset luotettavilta asennusliikkeiltä. Ennen tarjouspyynnön lähettämistä on hyvä selvittää ehdokkaiden referenssit ja osaaminen. Toteuttajaksi kannattaa valita luotettava urakoitsija, jolla on näyttöä aikaisemmista onnistuneista projekteista. Kysele remontoiduista naapuritaloista kokemuksia!

Toteutusvaihe

Ennen putkiremontin aloittamista kannattaa sopia pelisäännöt tilaajan (asukkaiden) ja urakoitsijan välille. Teknisen toteutuksen ja aikataulussa pysymisen lisäksi hyvä tiedotus lisää projektin onnistumista.

Hanke maalissa

Lopputulos palkitsee. Valoisat ja siistit kylpyhuoneet parantavat elämän laatua. Vesi pysyy putkissa eikä kastele rakenteita. Asunnon arvokin on noussut.

Putkiremontin toteutustapoja

Tutustu jäsenyrityksiimme 

Linkkejä

Putkiremonttien kehitys (pdf)
Ympäristöministeriön Korjaustieto.fi