Vastaava LVI-tarkastusinsinööri Harri Aavaharju, Vantaan rakennusvalvonta, Rakennustekniikan yksikkö, Talotekniikan vastuualue
Rakentamisen uudet LVI-määräykset
13.30 I Tankki B

Harri Aavaharju on toiminut vuoden 2010 alusta lähtien Vantaan rakennusvalvonnassa. Uusien rakentamismääräysten lisäksi energiamääräysten, ja suunnittelijoiden ja työnjohtajien pätevyysvaatimusten muuttuminen on ollut haaste rakennusvalvontojen toiminnalle ja yhteisille tulkinnoille. Vantaan rakennusvalvonnan toiminnan tehostuminen sähköisen asioinnin myötä on mahdollistanut osallistumisen viranomaistyön kehittämishankkeisiin, kuten myös aikaisempi 30 vuoden työkokemus Granlundilla.

Puheenjohtaja Ville Hälinen, LVI-TU
Tapahtuman avaussanat
9.30 I Tankki AB

Kajaanilainen Ville Hälinen – LVI-Aitta Oy:n toimitusjohtaja – on LVI-alan yrittäjä toisessa polvessa. Hälinen on toiminut LVI-TU:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän toimi kolme vuotta liiton varapuheenjohtajana.

 

Heikki Ihasalo, professori, Aalto-yliopisto
Toimiva talotekniikka elinkaaressa
15.20 I Tankki B

Heikki Ihasalo toimii Professor of practice -tehtävässä Aalto-yliopistossa ja johtavana asiantuntijana Granlundilla. Hänen osaamisaluettaan ovat älyrakennukset, data-analytiikka ja suorituskyvyn mittaaminen. Ennen nykyisiä tehtäviään Ihasalo on kehittänyt ja vetänyt asiantuntijapalveluita YIT:llä ja ollut tutkijana USA:ssa, University of California Berkeleyssä.

 

Työmarkkinajohtaja Tapio Kari, Rakennusteollisuus RT
Kommenttipuheenvuoro:
Jo riittää kikyt ja kykyt – TES-neuvotteluissa rakennusporukka ottaa omansa
10.15 I Tankki AB

Tapio Kari on toiminut työmarkkinajohtajana Rakennusteollisuus RT:ssä vuodesta 2001.

 

Energia-asiantuntija Jyrki Läärä, VTS Kiinteistöpalvelu 
Mitä tulevaisuuden asiakas vaatii LVI-alalta?
14.30 I Tankki A

Jyrki Läärä työskentelee energia-asiantuntijana kiinteistöjen rakennuttamisesta ja ylläpidosta konsultoivassa VTS Kiinteistöpalvelu Oy:ssä. Yritys kuuluu VTS-koteihin, joka on Tampereen suurin vuokranantaja noin 9.000 asunnolla yli 170 kiinteistössä. Uudis- ja korjausrakentamisesta vastaa VTS-kotien oma rakennuttamisyksikkö, jonka toiminnan johtoajatuksena on energiatehokas, laadukas ja pitkän elinkaaren omaava rakennuskanta.

Varapuheenjohtaja Kyösti Suokas, Rakennusliitto
Jo riittää kikyt ja kyykyt – TES-neuvotteluissa rakennusporukka ottaa omansa
10.15 I Tankki AB

Kyösti Suokas on toiminut Rakennusliiton varapuheenjohtajana vuodesta 2003 lähtien. Suokas on työeläkevakuutusyhtiö Eteran hallituksen varapuheenjohtaja. Lisäksi hän toimii varajäsenenä työtuomioistuimessa.

Rakennuttamisyksikön esimies Jari Tainio, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Mitä tulevaisuuden asiakas vaatii LVI-alalta?
14.30 I Tankki A

LVI-insinööri, HHJ Jari Tainio työskentelee Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä rakennuttaminen vastuuyksikön esimiehenä. Tainio on toiminut eri organisaatioissa asiantuntijana, aluejohtajana ja toimitusjohtajana. Hänellä on vankka kokemus rakentamisen eri osa-alueista niin tilaajan, suunnittelijan, käyttäjän kuin asiakkaan näkökulmista.

Toimitusjohtaja Teijo Lehtonen, CTRL Reality
Digipöhinästä toteutukseen
14.00 I Tankki A

Teijo Lehtonen on turkulaisen CTRL Reality Oy:n toimitusjohtaja. Hän on johtanut vuodesta 2012 lähtien yhdistetyn todellisuuden hyödyntämistä tutkivaa ryhmää Turun yliopistossa. CTRL Reality Oy on spin-off yritys tästä tutkimustyöstä ja yrityksen nuoresta iästä huolimatta yksi alan kokeneimmista virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden sovellusten kehittäjistä teollisuuden ja museoalan kohteisiin. Yritys kehittää parhaillaan työkalua, jossa LVI-suunnittelu tehdään virtuaalitodellisuudessa.

Tutustu ohjelmaan.
Tutustu näyttelytietoihin.
Palaa LVI-Päivät -etusivulle.