Työllä on väliä

Mitä minä haluan oikeasti tehdä? Millainen työ on merkityksellistä? Näitä kysymyksiä pohtii moni nuori, ja yhä useampi työelämäkonkarikin uranvaihto mielessä. Hyvä niin, sillä tässä vaiheessa kannattaa painaa mieleen talotekniikka-ala.

Työn merkityksestä itselle ja ympäristölle on tullut yhä tärkeämpää. Mutta mikä tekee työstä merkityksellisen? Työn ympäristövaikutus on yksi ajankohtainen esimerkki merkityksellisyydestä. Tästä päästäänkin talotekniikkaan; sillä on nimittäin suuri vaikutus ympäristöömme. Rakennukset nappaavat reilun kolmanneksen energian kokonaiskulutuksesta. Ympäristömme kannalta onkin oleellista se, miten talomme lämmitetään ja jäähdytetään, miten ilmanvaihto toimii ja millaiset hanat kylpyhuoneissamme on. Talotekniikan ammattimainen suunnittelu, asennus ja huolto ovat avainasemassa energiansäästössä.

Moni toivoo työltään kehitysmahdollisuuksia, ja talotekniikassa niitä vasta riittääkin. Ala digitalisoituu, teknologiat ja asiakaslähtöisyys kehittyvät, palvelumuotoilukin kurkistelee nurkan takana. Lisäksi oman työn tulokset ovat näkyviä, sillä toimiva talotekniikka takaa miellyttävän sisälämpötilan, raikkaan sisäilman, toimivat vesi- ja viemäriverkostot sekä nopeat datayhteydet.

Kirsikkana kakun päällä on alan työllisyysnäkymät. Ne ovat nimittäin hyvät: työnjohdosta on ollut pulaa jo vuosia. Alalle voi kouluttautua kätevästi erilaisia polkuja pitkin, myös työn ohessa.

Jos haluat vaikuttaa asumiseen ja ympäristöön, talotekniikka on sinun alasi. Ole osa isompaa. Ole tekijä.

P.S. Talotekniikka-alaan voi tutustua lvi-ala.fi -sivuilla.

Pipsa Hiltunen, viestintäpäällikkö
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVi-TU Blogit 8-2019