Työmarkkinat

LVI-TU100: Valtakunnansovittelijalla

Valtakunnansovittelijalla

27.9.2022 | Työmarkkinat

Kun työnantaja- ja työntekijäliittojen neuvottelut menevät hakaukseen, tavataan Bulevardilla. Valtakunnansovittelija ryhtyy osapuolten pyynnöstä tai omasta aloit­teestaan toimenpiteisiin työriidan selvittämiseksi ja työtaistelun estämiseksi. LVI-TU on saanut vierailla valtakunnansovittelijan toimistossa sekä yksin että osana Talotekniikkaliittoa ja Rakennusteollisuutta.

Lue lisää

LVI-TU100: Urakkatyön sietämätön ihanuus

Urakkatyön sietämätön ihanuus

23.8.2022 | Työmarkkinat

Työnantajat ja työntekijät ovat LVI-alalla parista asiasta harvinaisen yhtä mieltä. Urakkatyö on alan ammattihenkilöille ainoa oikea palkkaustapa ja tuottavuuden tae. Ja ainakaan keskisuurissa ja pienissä yhtiöissä ei hurmoksella suhtauduta pai­kallisen sopimisen kattavuuden laajentamiseen.

Lue lisää

LVI-TU100: Työnjohtajapula syntyi, kun teknikkokoulutus lopetettiin

Työnjohtajapula syntyi, kun teknikkokoulutus lopetettiin

14.6.2022 | Työmarkkinat

Teknikkokoulutus lopetettiin 1990-luvun lopulla. LVI-asennusyrityksissä todettiin hyvin pian käytännön ongelmaksi, että LVI-teknikkokoulutuksen päättymisen jälkeen ei alalle valmistunut työmaakokemusta omaavia, projektinjohtotaitoisia ja työnjohtotehtäviin halukkaita ja kykeneviä henkilöitä. Virhe korjattiin aloittamalla rakennusmestari- ja LVI-mestarikoulutus uudelleen vuonna 2007.

Lue lisää