Varsinais-Suomen LVI-urakoitsijoilla kohtuullinen tilauskanta

LVI-asennuksen suhdannekyselyn mukaan varsinaissuomalaiset LVI-urakoitsijat suhtautuvat muuta maata positiivisemmin lähitulevaisuuteen: töiden uskotaan riittävän keväälläkin.

Yli puolella kyselyyn vastanneista korjausrakentamisen tilanne on hyvä. Kevättä kohti 53 % arvioi tilanteensa pysyvän ennallaan, ja 33 % ennustaa sen jopa paranevan.

LVI-urakointityöt ovat Varsinais-Suomessa hieman pitkäkestoisempia kuin muualla maassa: tilauskantaa riittää 4,3 kuukaudeksi (3,5 kk muu Suomi). Vastaajat myös suhtautuvat töiden jatkumiseen valoisammin; vain 13 % ennustaa tilauskannan laskun jatkuvan vuodenvaihteen yli (36 % muu Suomi).

Kohtuullinen tilauskanta näkyy yritysten liikevaihdossa. Vastaajista 34 % arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna, ja reilu neljännes ennustaa kannattavuutensakin paranevan. Toisaalta hintataso on laskenut keväästä 6,7 %, ja miltei puolet vastaajista arvioi kannattavuuden heikkenevän tänä vuonna.

–  Varsinais-Suomen tilanne on kaksijakoinen: osa nauttii kohtuullisesta tilauskannasta ja kannattavuudesta ja osa taistelee toiminnastaan tallottujen urakkahintojen takia, toimitusjohtaja Jari Syrjälä LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa.

Uudisrakentaminen heikoissa kantimissa

Uudisrakentamisen tilanne Varsinais-Suomessa on yhtä hutera kuin muuallakin maassa. Vastaajista melkein puolet arvioi tilanteen heikoksi, eikä kevään ennusteta tuovan muutosta parempaan.

Katso LVI-asennuksen suhdannekyselyn Varsinais-Suomen tulokset (pdf)

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n lokakuussa 2013 toteuttamaan suhdannekyselyyn vastasi 15 varsinaissuomalaista jäsenyritystä.

Lisätiedot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Toimitusjohtaja Jari Syrjälä, p. 050 3525 120,
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939,

Mediatiedote 4.12.2013