Vuoden 2016 putkiremontin urakoitsijana Fira Palvelut

Vuoden 2016 putkiremontin teetti Asunto Oy Kaarenkeiju Vantaalta ja toteutti Fira Palvelut Oy.

Kaikille finalisteille tunnusomaista oli putkiremontin hyvä ennakointi ja huolellinen suunnittelu, jonka aikana remontin edellytykset ja tekniset vaihtoehdot kartoitettiin asiantuntijoiden avulla.

Voittaneessa hankkeessa tuomariston huomiota kiinnitti erityisesti pitkäjänteisyys putkiremontin valmistelussa ja rahoituksessa. Valmistautuminen alkoi 6 vuotta ennen remontin aloitusta. Neljä asuinrakennusta ja 200 asuntoa käsittävän taloyhtiön remontin tarve selvitettiin huolellisesti ennen kuin suunnittelu tilattiin. Suunnitteluun varattiin runsaasti aikaa ja taloyhtiö pystyi vertailemaan eri toteutustapoja ja valitsemaan urakoitsijan kiirehtimättä. Taloyhtiölle tärkeää oli urakoitsijan esittämä tapa toimia työmaalla, tapa johtaa työtä ja hallita työmaan aikatauluja.

Vuonna 1967 rakennettuun talon pohjaviemärit sukitettiin, muut viemärit ja märkätilat uusittiin. Urakkamuotona oli tavoitehintainen projektinjohtourakka. Remontin jälkeen suurin osa taloyhtiön osakkaista on halukas suosittelemaan urakoitsijaansa.

Tilaaja
As Oy Kaarenkeiju, hallituksen pj. Tuomo Tirkkonen
Isännöitsijä     
Tiina Päivinen, Louhelan Huolto Oy
Urakoitsija      
Fira Palvelut Oy, työpäällikkö Mikko Hyle
Suunnittelija  
Atte Stambej, Vahanen Oy
Projektijohtaja
Minttu Raukola ja Atte Stambej, Vahanen Oy

Tuomaristo antoi lisäksi kunniamaininnat Lahtelaiselle As Oy Kilpikoivulle (urakoitsija Picote Oy Ltd) ja Helsinkiläiselle As Oy Ulvilantie 10:lle (urakoitsija Consti Talotekniikka Oy).

Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestää Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry. yhdessä SuLVI ry:n, LVI-TU ry:n, RT ry:n ja SKOL ry:n kanssa. Lisätietoja akha.fi