Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailu ratkesi

Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailun voittaja on Helsingin Kulosaaressa sijaitseva, vuonna 1960 valmistunut As Oy Risto Rytin tie 28.

Hanke toteutettiin uuden ajattelun mukaisesti KVR-urakkana, perinteisen putkiremontin ja viemäreiden sisäpuolisen saneerauksen yhdistelmänä. Saneerausmuoto valittiin kunto- ja rakennetutkimuksen perusteella.

– KVR-urakka nopeutti hankkeen läpiviemistä, vähensi samalla riskejä ja lisätöitä. Hankesuunnittelun alussa tehtiin mm. asukaskysely yhteisten tilojen sisustussuunnitelmasta ja taloyhtiölle perustettiin nettisivut, kertoi kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Juhani Siikala palkitsemistilaisuudessa FinnBuild-messuilla torstaina.

Vuoden paras putkiremontti 2014 -kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita taloyhtiöiden parhaiten toteuttamia putkiremontteja. Tavoitteena on edistää innovatiivisuutta ja kustannustehokasta laatua, sillä Suomessa toteutetaan vuosittain putkiremontteja yli 330 miljoonan euron arvosta.

As Oy Risto Rytin tie 28 Bostads Ab muodostuu kahdesta vuonna 1960 rakennetusta punatiilisestä asuintalosta, joissa on yhteensä kuusi rappua ja 54 huoneistoa. Rakennuksen asuinpinta-ala on noin 3500 m2. Taloyhtiön putkiremontti pysyi aikataulussa ja budjetissa. Hankkeen kokonaiskustannukset lisätöineen olivat 700 euroa huoneistoneliöltä.

Uudessa valossa

Putkiremontissa kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen sisustussuunnitteluun niin talon valmistumisvuosikymmenen kuin yhteisten tilojen estetiikan ja viihtyisyyden näkövinkkelistä. Suunnitelmissa perehdyttiin pitkien pimeiden käytävien viihtyvyyden parantamiseen ja valoisuuden lisäämiseen.

Myös rappukäytävien ilme ja seinien, hissien ja porrastasanteiden värimaailmat uudistettiin. Valaistuksesta tehtiin liiketunnistimien ja valaisinvalintojen avulla ekologinen, sähköä säästävä ratkaisu.

As Oy Risto Rytin tie 28 yhteistilojen muutokset lisäsivät niin sauna-, pesuhuone-, pyykki- kuin pyöräkellari- ja kellarikomerotilojenkin tunnelmaa. Näillä putkiremontin yhteydessä toteutetuilla toiminnallisilla ja esteettisillä ratkaisuilla taloyhtiö nosti merkittävästi kiinteistön arvoa.

Lisätietoja Kiinteistöliiton sivuilta