Vuoden paras Putkiremontti tehtiin kumppanuusmallilla ja ennakoimalla – Voittaja Asunto Oy Porthaninhovi ja YIT Talon Tekniikka

Vuoden 2019 putkiremonttikilpailun finalistihankkeissa korostuivat taloyhtiön hallitusten, osakkaiden, asukkaiden ja urakoitsijoiden avoin yhteistyö, luottamus ja mutkaton päätöksenteko sekä urakoitsijoiden ja projektinjohtajien pitkä ammattikokemus. Voittajaksi nousi helsinkiläinen Asunto Oy Porthaninhovi ja YIT Talon Tekniikka.

Asunto Oy Porthaninhovin  remonttihankkeen käynnisti poikkeuksellisesti talon ilmanvaihdon toimimattomuus.

Hanke tehtiin uuden suuntauksen mukaisesti rakennuttajakonsultin kumppanuusmallilla. Urakoitsija valittiin kilpailutuksen tuloksena jo varhain, esisuunnitteluvaiheen jälkeen ja kytkettiin hankkeeseen mukaan. Hankesuunnittelusta alkaen yhtiö sai hyötyä urakoitsijan materiaali- ja asennusosaamisesta. Toteutussuunnitelmat viimeisteltiin yhdessä urakoitsijan kanssa.

Urakoitsijan valinnassa painottui urakoitsijan luotettavuus, osaaminen ja toimitusvarmuus. Yhtiö edellytti urakoitsijan tarkastavan kiinteistön huolellisesti ja esittämään urakkaan vaikuttavat asiat ennen sopimuksen tekoa. Sopimukseen sisältyi kattava yksikköhintaluettelo, joka auttoi pysymään budjetissa ja aikataulussa. Osakkailla oli käytössä verkkokauppa sisustusvalintoja varten.

Rakennustöiden valvonta oli ennakoivaa. Urakan ja asuntojen luovutustarkastus toteutettiin kolmessa vaiheessa joiden väliin oli varattu työaikaa puutteiden tai virheiden korjaamiseen ennen kuin asunnot luovutettiin asukkaille.

Asukkaiden näkökulmasta päästiin näin lähes virheettömään luovutukseen.

Yhtiö selvitti myös erilaiset energiasäästömahdollisuudet. Hankkeen yhteydessä rakennettiin varaukset poistoilman lämmöntalteenottoa varten ja sähköautojen latauspisteet.

Vuoden 2019 paras Putkiremontti

Asunto Oy Porthaninhovi
Perinteinen putkiremontti sekä ilmanvaihdon peruskorjaus,
Kumppanuusmalli (Korjauspartnerit)
Hallituksen puheenjohtaja Samuel Adouchief
Isännöitsijä Olli Paavonsalo, Realia
Urakoitsija YIT Talon Tekniikka, Aki Haapalahti
Vastaava työnjohtaja Jori Kuikka

Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestävät Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry. Suomen LVI-liitto SuLVI ry. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry. Rakennusteollisuus RT ry. Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.