Vuoden Putkiremontti -kilpailun voitti uudenaikaisesti tehty perinteinen putkiremontti

Vuoden Putkiremontti 2018 -kilpailun voittaja on Asunto Oy Untuvaisentie 2 Helsingistä. Urakoitsijana toimi Bravida. Voittaja julkistettiin Korjausrakentaminen-tapahtumassa 29.1.2019.

Voittanut putkiremontti on yhteistoimintamallilla tehty perinteinen putkiremontti. Siinä hankeselvitys ja kuntotutkimukset tehtiin kustannustehokkaasti yhdessä alueen identtisten sisartalojen kanssa. Lisäksi toteutussuunnittelu tehtiin yhteistyössä yhtiön, suunnittelijoiden ja urakoitsijan kesken, ja mm. urakoitsijan materiaali- ja asennustapaosaamista hyödynnettiin jo suunnitteluvaiheessa.

Hankkeen johtaminen on ollut erityisen ammattitaitoista; kohteella oli kokoaikainen työnjohto ja hankkeella kokoaikainen tiedottaja. Hankkeen hinta alitti budjetoidun hinnan yli 10 prosentilla ja se oli vertailukelpoisten putkiremonttien hintahaarukan alalaidassa.

Asunto Oy Untuvaisentie 2, Helsinki

Kyseessä oli perinteinen putkiremontti, IV-järjestelmän uusiminen ja yhteistilojen perusparannus, jotka toteutettiin Swecon kiinteähintaisella yhteistoimintamallilla.

  • Hallituksen puheenjohtaja: Jaakko Olli
  • Isännöitsijä: Aki-Pekka Hietanen, Roihuvuoren Lämpö Oy
  • Urakoitsija: Bravida Finland Oy, Juha Silovaara
  • Pääsuunnittelija: Jussi Jaakola,Sweco Taloyhtiöpalvelut
  • Projektijohtaja: Kaisu Lindqvist, Bravida Finland Oy
  • Asukasvastuuhenkilö: Janika Lehtinen, Bravida Finland Oy

Kaksi kunniamainintaa

Lisäksi Helsinkiläiset Asunto Oy Porvoonkatu 33 ja Asunto Oy Vuor saivat kunniamainninnat hyvin suunnitelluista ja hallitusti toteutetuista peruskorjausksista ahtaissa kaupunkikortteleissa.

Vuosittaisen Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestävät Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.