Vuoden putkiremonttikilpailun voitto meni Munkkiniemeen

Vuoden putkiremonttikilpailu 2013 -voittajaksi nousi kovatasoisessa kilpailussa Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva, vuonna 1971 valmistunut As Oy Perustie 36-40.

– Hanke toteutettiin poikkeuksellisen tehokkaasti tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Mallia on aiemmin käytetty pääasiassa uudisrakentamisessa, kertoi kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Juhani Siikala palkitsemistilaisuudessa Kiinteistömessuilla keskiviikkona.

Putkiremonttikilpailussa jaettiin siihen osallistuneiden hankkeiden kovan tason vuoksi vain ensimmäinen palkinto. Tasaväkisten kilpailuehdotusten vuoksi toista palkintoa eikä kunniamainintaa voitu jakaa.

As Oy Perustie 36-40 on kolmirappuinen, kaksi asuinkerrosta ja 13 huoneistoa käsittävä taloyhtiö. Rakennuksen huoneistoala on 1.305,50 m2 ja tilavuus 7.000 m3. Taloyhtiön kolmihenkinen hallitus kilpailutti hankkeen niin sanottuna perinteisenä kokonaisurakkana, jonka jälkeen isännöitsijä ja hallitus tutkivat mahdollisuuden toteuttaa saneeraus taloyhtiöiden korjaushankkeisiin tuotteistetulla projektinjohtourakkamallilla. Taloyhtiö päätti toteuttaa hankkeen rohkeasti uudella tavalla, missä korjausrakentamiselle tyypillisiä riskejä ei hinnoitella ennalta urakkaan vaan ne aktualisoituvat maksettavaksi vain toteutuessaan.

Lue koko juttu Kiinteistöliiton sivuilta