Ysiluokkalaiset myyvät älykkäitä kerrostaloja Yrityskylässä

Tulevaisuuden talotekniikka tulee tutuksi ysiluokkalaisille Yrityskylä Yläkoulu Helsinki-Vantaalla, kun talotekniikka-alan yritykset Aro Systems, Granlund ja NIBE sekä LVI-alan järjestöt lähtivät mukaan Yrityskylään.

Aro Systems, Granlund ja NIBE sekä lvi-ala.fi toimivat Yrityskylä Yläkoulussa kuvitteellisena SmartBuilding-yhtiönä. Digitaalisessa pelissä yhdeksäsluokkalaisista koostuva johtoryhmä suunnittelee, valmistaa, myy ja toteuttaa talotekniikka-alan paketteja kuvitteellisille asiakkaille Suomeen ja Ruotsiin.

  • Yrityskylän tavoitteena on esitellä mahdollisimman monipuolisesti erilaisia aloja nuorille. Yhteistyö vahvistaa entisestään tämän tavoitteen toteutumista, kommentoi Yrityskylän kumppanuuspäällikkö Tiina Solas.

Tulevaisuuden osaajia talotekniikka-alalle

Talotekniikka-ala työllistää Suomessa tuhansia ammattilaisia ja viime vuosina alalla on ollut kova pula osaavista työntekijöistä. Ala digitalisoituu, tekniikat kehittyvät ja innovaatiot valtaavat alaa.

Talotekniikkaa voi opiskella opisto- ja korkeakouluasteella ympäri Suomen. Ala kärsii kuitenkin huonosta tunnettuudesta, vaikka alalla on tarjolla erittäin monipuolisia työnkuvia aina suunnitteluhommista tietokoneen äärellä asennusvaiheeseen työmaalla. Talotekniikka kehittyy valtavasti. Älykkäiden ja energiatehokkaiden laitteiden kehitystyöhön tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia.

LVI-järjestöjen yhteisen hankkeen tavoitteena on lisätä talotekniikan houkuttelevuutta nuorten silmissä ja lisätä alalle hakeutuvien opiskelijoiden määrää. Hankkeen kannustamina Aro Systems, Granlund ja NIBE aloittivat kumppanuuden Yrityskylä Yläkoulu Helsinki-Vantaalla, ensimmäisinä talotekniikka-alaa edustavina yrityksinä

  • Yrityskylät ovat erittäin vaikuttavia kokemuksia ja olemme innoissamme siitä, että pääsimme esittelemään alaa näin konkreettisesti nuorille, kommentoi Anne Valkama Suomen LVI-liitto SuLVI ry:stä.

Kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden innostaa nuoria alalle, jossa on paljon mahdollisuuksia luoda kestäviä innovaatioita ja tilaa uusille osaajille.

Lähde: Yrityskylä