Skip to Content

Käytä osaavaa ja luotettavaa LVI-urakoitsijaa

LVI-TU Vesikiertoisen lattialämmitysputkiston asennus

LVI-asennuspalveluiden ammattilaiset ovat alansa asiantuntijoita, joilta saa neuvoja ja ratkaisuja LVI-asioihin

 

Uudisrakentaminen

Rakennusvaiheessa rakennuksiin asennetaan lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät. Projektin laajuus voi olla koko LVI-projektin toteutus tai erikseen putki- tai ilmanvaihto-osuus. LVI-asennusliike hoitaa urakan kokonaisuutena (Kokonaisvastuurakentaminen eli KVR-urakka): se hoitaa kohteen materiaalit ja asentaa järjestelmät käyttökuntoon

Korjausrakentaminen

Olemassa oleviin kiinteistöihin tehdään eri kokoisia LVI-korjauksia. Merkittävin LVI-tekninen korjaus on putkiremontti. Nykyisin tehdään myös paljon energiaremontteja kuten esimerkiksi lämmitystapamuutokset, ilmanvaihdon uusiminen sekä taloautomaation optimoitu käyttöönotto.

Huolto

LVI-asennusliikkeiltä asiakas saa apua pieniin korjaustarpeisiin, esimerkiksi vesikalusteiden uusimiseen, ilmanvaihtolaitteen korjaukseen tai lämmityslaitteen vaihtoon. Joskus tarvitaan apua ja nopeasti: esimerkiksi vuotava vesijohto tai lämmitysjärjestelmän hajoaminen talvipakkasella. Näitä tilanteita varten toimialan yrityksiltä löytyy ympärivuorokautista varallaoloa ja huoltopalvelua.

Moitteeton LVI-järjestelmän toiminta edellyttää vuosittaisia huoltotoimenpiteitä. Kiinteistön omistajan kannattaa tehdä huoltosopimus ja näin varmistaa laitteiden oikean toiminta ja hallittu energian kulutus. Panostamalla ennakkohuoltoon vältytään monilta yllättäviltä vahingoilta ja korjauksilta.

Luvanvaraisuus

Suomessa tapahtuu vuosittain yli 36 000 vesivuotovahinkoa. Riskiä putkistoasennuksissa ei kannata ottaa, vaan käyttää osaavaa LVI-ammattilaista pienemmissä huoltotöissäkin. Luvanvaraisessa rakentamisessa vastaava KVV- tai IV-työnjohtaja johtavat asennustyötä ja vastaavat siitä, että asennustyöt tehdään oikein ja sopivilla materiaaleilla.

Lisätietoja

Juha-Ville Mäkinen Erityisasiantuntija +358 45 899 9388 juha-ville.makinen@lvi-tu.fi
Back to Top