Skip to Content

Asuminen

Talotekniikka on yleisnimitys kiinteistön teknisten järjestelmien ja laitteiden – kuten ilmanvaihto, lämmitys, vesi- ja viemäriverkosto, sähkö, data – kokonaisuudelle.

Kun talotekniikka toimii, niin koti on raikas, sisälämpötila miellyttävä ja putkisto ketterä. Asumisen mukavuutta lisäävät myös älykkäät asumisratkaisut kuten esimerkiksi ohjelmoitu valaistus, lukitus, automatiikka sekä pesukoneen vuotoilmoitus.

Putkiremontti

Vesi- ja viemärijohdot tulee uusia noin 50 vuoden iässä. Remonttitarpeeseen vaikuttavat putkien kunnon lisäksi pesutilojen kunto sekä mahdolliset lisääntyneet tukokset ja vuodot. Remontoidun kiinteistön elinkaari pitenee, asuntojen ja koko kiinteistön arvo kasvaa, samoin asumismukavuus.

Lue lisää

Kotitalousvähennys

Kun kuluttaja ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, hän voi vähentää osan kuluista verotuksessaan kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää on 2 250 euroa vuonna 2023.

Lue lisää

Kodin talotekniikka

Täältä löydät käteviä vinkkejä kodin talotekniikkaan. Kun talotekniikka toimii asiantumukaisesti, niin kotosalla on mukavaa ja raikasta oleilla.

Tutustu!

Hyvän sisäilman aakkoset

Olemme koonneet infograafiin vinkkejä hyvän sisäilman toteuttamiseksi.

Lataa infograafi

Ota energiankulutus haltuun -infograafi

Kiinteistön energiatehokkuus koostuu monista osatekijöistä. Kokonaisuus ei toimi, jos jokin osanen ei ole kunnossa. Katso infograafista puuttuuko teiltä palanen?

Lataa infograafi

Ajankohtaista asumisesta!

Back to Top