Skip to Content

Ethän kutsu viemärihaisulia kylään! – Huolehdi pesualtaiden ja lattiakaivojen kastelusta

LVI-TU lattiakaivon puhdistus

Kesän riennot, lomareissut ja mökkiviikot valtaavat jo mielemme. Mikäli poissaolot kotoa ovat pitkäaikaiset, on syytä sopia kodin pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukkojen kastelusta. Muutoin kotiisi voi tulla ikävä kesävieras, viemärihaisuli.

Kastelu poistaa viemärikaasut huonetiloista

Lattiakaivojen vesilukossa oleva pieni vesimäärä estää ikävien viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Viemäripisteiden käyttö pitää vesimäärän normaalisti riittävänä, mutta käyttämättömien pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukoista vesi haihtuu aikaa myöten. Kesähelteet ja lattialämmitys nopeuttavat veden haihtumista.

  • Kun vesilukko kuivuu, viemärikaasut leviävät asuintiloihin. Ikävä hajuhaitta on helppo välttää laskemalla välillä vettä viemäripisteisiin, erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa ja muistuttaa:
  • Mutta vanhan kansan vinkki, jossa ruokaöljyä lisätään vesilukkoon, kannattaa unohtaa, sillä viemäriin ei saa laskea öljyä eikä muitakaan rasvoja. Ne tukkivat viemärit ja kuormittavat jäteveden puhdistusta.

Lattiakaivojen puhdistus säännölliseksi rutiiniksi

Viemärihaisuli pitää myös vesilukkoon jääneistä epäpuhtauksista. Hajuhaittoja esiintyy eritoten pesutilojen lattiakaivoissa, sillä niihin kerääntyy pesuainejäämiä ja hiuksia. Lattiakaivot kannattaakin pestä säännöllisesti.

  • Pesu hoituu helposti nostamalla lattiakaivon ritilä pois ja puhdistamalla näkyvissä oleva pesä. Kutsu  LVI-ammattilainen apuun, jos viemäri ei vedä kunnolla tai haisee normaalissakin käytössä, Mäkinen vinkkaa.

Lisätietoa

Juha-Ville Mäkinen Erityisasiantuntija +358 45 899 9388 juha-ville.makinen@lvi-tu.fi
Back to Top