LVI-asennus lisää viihtyvyyttä

Oikea sisälämpötila, puhdas sisäilma ja sopivanlainen suihkuvesi ovat LVI-asennustoimialan ansiota.

LVI-asennusala

LVI-asennusalaan kuuluu urakointitoiminta, uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen LVI-projektit sekä huolto- ja palvelutoiminta. Alalla työskentelee noin 15 000 henkilöä. LVI-asennusalan vuosittainen liikevaihto on noin 3,3 miljardia euroa, josta putkiasennus oli noin 2,7 ja ilmanvaihto 0,6 miljardia euroa.

Uudisrakentamisen osuus LVI-asennusliikkeiden urakointitoiminnasta on noin 30 %, korjausrakentamisen noin 50 % ja huolto- ja palvelutoiminnan noin 20 %.

Luvanvaraisuus

Suomessa tapahtuu vuosittain yli 30 000 vesivuotovahinkoa. Riskiä putkistoasennuksissa ei kannata ottaa, vaan käyttää osaavaa LVI-ammattilaista pienemmissä huoltotöissäkin. Luvanvaraisessa rakentamisessa vastaava KVV- tai IV-työnjohtaja johtavat asennustyötä ja vastaavat siitä, että asennustyöt tehdään oikein ja sopivilla materiaaleilla.

Ammattilainen asialle

Ammattitaitoinen LVI-asennusyritys löytää juuri oikean taloteknisen ratkaisun asiakkaalle. Olipa kyse isommasta LVI-urakasta tai pienemmästä huoltokeikasta, kannattaa aina valita luotettava ja osaava LVI-yritys.

Tutustu jäsenyrityksiimme