Palveleva LVI-asennus

LVI on osa talotekniikkaa. LVI-asennusalaan kuuluu urakointitoiminta, uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen LVI-projektit sekä huolto- ja palvelutoiminta. Oikea sisälämpötila, puhdas sisäilma ja sopivanlainen suihkuvesi ovat kaikki LVI-asennustoimialan ansiota.

Tilaajat ja loppukäyttäjät vertailevat vaihtoehtoja entistä enemmän: hintakriteeri on vielä ykkönen, mutta palveluun kiinnitetään huomiota entistä enemmän. LVI-asennusala on hiljalleen siirtymässä suorituskeskeisyydestä asiakaslähtöisempään toimintaan.

Monen urakoitsijan repertuaarista löytyy erilaisia putkiremonttikonsepteja. Palveluksi muuttuessa myös LVI-asennus saa uusia ulottuvuuksia, ja lisää valintakriteerejä; remontin läpimenoaika, asukasviestintä, tilapäisjärjestelyt, työmaa- ja asukastoimintojen yhteensovittaminen jne. Tämä antaa tilaajalla ja asukkaalle mahdollisuuden valita omaan kiinteistöönsä tai taloyhtiöönsä sopiva hanke ja toimintatapa. 

Hyödyllisiä linkkejä

Digitalisaatio

Yhteistyö- ja sopimusmallit

Toimialastrategia

LVI-TU on yhdessä jäsenyritysten kanssa tehnyt LVI-asennuksen toimialastrategian 2016-2018. Se tarjoaa uusia ja ajantasaistettuja näkemyksiä siitä, miten LVI-asennusliike voi löytää uusia mahdollisuuksia ja keinoja menestyä vauhdikkaasti kehittyvässä toimintaympäristössä.

LVI-asennuksen toimialastrategia 2016 – 2018