Skip to Content

LVI-asennusalan koulutus

LVI-asennusala tarjoaa runsaasti erilaisia työtehtäviä, joista kukin löytää henkilökohtaisia vahvuuksia ja kiinnostustaan vastaavia vaihtoehtoja. LVI-asennusalalla on hyvät työnäkymät. Alalle pääsee erilaisia koulutuspolkuja pitkin.

Alan koulutuspolut

Alalle tullaan useimmiten ammatillisen peruskoulutuksen kautta. Silloin taskussa on usein Talotekniikan perustutkinto. Opiskelu kestää kolmisen vuotta. Sen aikana opiskelija suuntautuu valitsemalleen LVI-asennusalan tehtäväalueelle, esimerkiksi putkiasennukseen, LVI-huoltoon, tekniseen eristykseen tai ilmastointiasennukseen.

Ammattikorkeakoulussa LVI-talotekniikka-alan opinnoista voi valmistua rakennusmestariksi (LVI-ala tai työnjohto), talotekniikan insinööriksi AMK tai insinööriksi YAMK.

Yliopistossa voit opiskella tekniikan kandidaatiksi (TkK), diplomi-insinööriksi (DI), tekniikan lisensiaatiksi (TkL), tekniikan kandidaatiksi (TkK) tai tekniikan tohtoriksi (TkT).

Lue lisää LVI-ala.fi

Uralla eteneminen

Kehitys ei pysähdy valmistumiseen. Uudet innovaatiot, säädökset ja lait muuttavat työtä ja sille asetettuja vaatimuksia. Oma osaaminen kannattaa pitää ajan tasalla koko työuran ajan

Esimerkiksi LVI-asennusalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tarjoavat alalla jo toimiville asentajille reitin kehittää osaamistaan työuran aikana. Ne mahdollistavat sujuvan etenemisväylän ja keinon pätevöityä alan vaativimpiin asennustehtäviin tai työryhmän etumieheksi.

Opas työssäoppimisen suunnitteluun

Ammatillisen koulutuksen reformi astui voimaan vuoden 2018 alussa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen – työssäoppiminen – on uudessakin lainsäädännössä keskeinen asia. Suuri osa oppimisesta ja arvioinnista halutaan toteuttaa työpaikoilla. Katso oppaastamme vinkkejä työssäoppimisen suunniteluun.

Hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoja

Juha-Ville Mäkinen Erityisasiantuntija +358 45 899 9388 juha-ville.makinen@lvi-tu.fi
Back to Top