Skip to Content

EK haastaa liitot Olympiakomitean liikkumishankkeeseen

EK osallistuu yhdessä muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa Olympiakomitean liikkumishaasteeseen, jonka tarkoituksena on pitää suomalaiset toimintakykyisinä arki- ja hyötyliikuntaa lisäämällä. Samalla EK haastaa jäsenliitot ja yritykset mukaan Toimintakykyinen Suomi -haasteeseen.

Haaste alkoi valtakunnallisesti näkyvämmin 11.1. Urheilugaalalähetyksestä. Yle on jatkossakin hankkeessa mukana. Olympiakomitean verkkosivuilla järjestöt ja yritykset kertovat lupauksensa. Esimerkiksi EK:n tavoitteena on saada henkilökuntansa kävelemään keskimäärin 7500 askelta päivässä.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies korostaa, että parempi kunto auttaa tekemään työstä mielekkäämpää. Liikunnallinen elintapojen muutos on myös investointi omaan elämään. Samalla sairauspoissaolojen ja ennenaikaisten eläkkeiden suuri määrä vähenee. Rapistuva kunto yhtä aikaa vanhenevan väestön kanssa ovat uhka kansantaloudelle ja hyvinvointiyhteiskunnalle. Liian vähäisestä liikkumisesta ja istumisesta tulee yhteiskunnalle miljardien vuosittaiset kustannukset.

  • Tiedän itsestäni, että kun kunto on hyvä, jaksan paremmin niin työssä kuin vapaa-ajalla. Mieli on virkeämpi päivän haasteisiin ja vapaa-ajalle jää voimavaroja. Meidän ei tarvitse olla huippu-urheilijoita, riittää kun liikumme riittävästi itsellemme sopivalla tavalla. Nyt on aika haastaa mukaan yritykset ja liitot liikuntatalkoisiin. Hyvillä esimerkeillä on suuri vaikutus meihin kaikkiin, Häkämies kannustaa.

Lue lisää haasteesta: Toimintakykyinen Suomi
#LupausSuomelle

Lähde: Elinkeinoelämän keskusliitto EK

 

Back to Top