Skip to Content

EK: Ukraina-jäl­leen­ra­ken­nus­foorumi avautuu yrityksille

Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä. Yhteisen tilannetiedon varmistamiseksi on perustettu Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumi, johon kaikki kiinnostuneet yritykset voivat nyt liittyä.  Elinkeinoelämän keskusliitto EK järjestää hankkeen aloitusfoorumin 19.12.

Suomi valmistelee paraikaa ulkoministeriön johdolla omaa kansallista jälleenrakennussuunnitelmaa siitä, kuinka voimme auttaa Ukrainaa sodan tuhojen korjaamisessa ja uuden kestävän talouden rakentamisessa. Elinkeinoelämällä tulee olemaan siinä keskeinen rooli.

Kansallisen suunnitelman keskeisiä ratkaistavia kysymyksiä ovat jälleenrakennuksen rahoitus sekä suomalaisyrityksille tarjottavat neuvontapalvelut. On tärkeää, että yritysten käytössä on keskeisiin verrokkimaihin nähden kilpailukykyiset työkalut, jotka mahdollistavat osallistumisen vaativiin Ukraina-hankkeisiin.

Yhteinen foorumi takaa tiedonkulun yrityksille

EK osallistuu monella tapaa jälleenrakennuksen suunnitteluun. Yhdessä ulkoministeriön se vetää Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumia. Sen päätavoitteena on varmistaa, että niin yritykset kuin muutkin sidosryhmät ovat yhteisen tilannetiedon äärellä.

Noin kerran kuussa järjestettävissä Teams-infoissa ja muissa tapahtumissa vaihdetaan tietoa mm. Suomen kansallisen suunnitelman etenemisestä ja yritysten osallistumismahdollisuuksista jälleenrakennukseen, Ukrainan odotuksista sekä kansainvälisten rahoituslaitosten suunnitelmista.

Foorumiin osallistuu Suomen vastuuministeriöiden lisäksi keskeisiä järjestöjä, rahoittajia sekä eri toimialojen yrityksiä. Myös Ukrainan hallinnon edustajat ovat olleet aktiivisesti mukana.

Nyt prosessi on edennyt konkreettisempaan valmisteluvaiheeseen ja siksi Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumi avataan kaikille aiheesta kiinnostuneille yrityksille.

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan Ukraina-jälleenrakennusfoorumin toimintaan, ilmoittaudu mukaan tästä. Silloin tulet myös saamaan kutsun etäosallistua seuraavaan tilaisuuteen ti 19.12. klo 9.30-11.

Back to Top