Skip to Content

Korjausrakentamisen hinnat nousivat 5 % vuodentakaisesta

Korjausurakoiden hintojen yli kaksi vuotta jatkunut voimakas nousu on hidastunut merkittävästi syksyllä 2023. Asunto-osakeyhtiöitä edustavien isännöitsijöiden näkökulmasta korjausurakoiden hinnat ovat nousseet 7,9 % vuodentakaisesta. Julkisyhteisöjen mukaan urakoiden hinnat ovat nousseet 1,0 % ja vuokrataloyhtiöiden mukaan 2,5 % vuodentakaisesta. Kiinteistöjen omistajien näkemyksistä yhdistetty korjausrakentamisen hintaindikaattori on noussut 5,0 %.

Asuinrakennusten omistajia edustavat vuokrataloyhtiöt sekä isännöitsijät, jotka kilpailuttavat asunto-osakeyhtiöiden korjaushankkeita. Erilaisten toimitilarakennusten omistajia edustavat julkisyhteisöt. Nämä vastaajatyypit arvioivat tilaamiensa korjaushankkeiden lopullisen hinnan muutosta.

Isännöitsijöiltä, vuokrataloyhtiöiltä ja julkisyhteisöiltä on kysytty arviota hinnanmuutoksesta korjausrakentamisessa yleisesti ja remonttityypeittäin putki-, julkisivu- ja kattoremonteista sekä vuosikorjauksista. Kaikissa remonttityypeissä hintojen nousu hidastui siitä, mitä se on ollut vuoden 2021 syksynä alkaneen voimakkaan nousun aikana. Remonttityypeistä hinnat nousivat eniten putkiremonteissa, joiden hinnat nousivat 6,3 % verrattuna vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon. Kattoremonttien hinnat ja vuosikorjausten hinnat nousivat 5,0 %. Julkisivuremonttien hinnat nousivat 4,4 %.

Rakennusyritysten korjausrakentamisen aliurakoiden hinnat nousivat 1,5 % vuodentakaisesta

Syksyllä 2021 alkanut hintojen voimakas nousu on päättynyt ja syksyllä 2023 hinnat nousivat uudisrakentamisessa 0,2 % ja korjausrakentamisessa 1,5 %.

Lähde: Tilastokeskus 

Back to Top