Skip to Content

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni 37 % marraskuussa 2023-tammikuussa 2024 vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia marraskuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana yhteensä 4,8 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli 37 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Rakennushankkeita valmistui 7,1 miljoonaa kuutiometriä, 43 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakennuslupien kuutiomäärä oli neljässä maakunnassa vuodentakaista suurempi

Marraskuu 2023-tammikuu 2024 jaksolla uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle. Maakunnista Kymenlaakson, Keski-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen ja Pohjois-Savon marras-tammikuun aikana myönnetty kuutiomäärä ylitti vuodentakaisen määrän.

Rakennushankkeita valmistui marraskuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle. Kasvua vuodentakaiseen kuutiomäärään verrattuna oli vain Ahvenanmaalle valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 8 360 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 4 407 asuntoa. Valmistuneiden rakennushankkeiden asuntojen määrä kasvoi vain Ahvenanmaan ja Kanta-Hämeen maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

Lähde: Tilastokeskus

Back to Top