Skip to Content

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni heinä-syyskuussa 39 % vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia heinä-syyskuun 2023 aikana yhteensä 5,1 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 39 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni 9 % vuodentakaisesta.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi kuudessa maakunnassa

Vuoden 2023 heinä-syyskuussa uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Keski-Suomeen ja Pohjois-Pohjanmaalle. Maakunnista Etelä-Karjalaan, Keski-Pohjanmaalle, Ahvenanmaalle, Lappiin, Keski-Suomeen ja Kainuuseen myönnettiin kuutiomääriltään enemmän lupia kuin vuotta aiemmin.

Rakennushankkeita valmistui vuoden 2023 heinä-syyskuun aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle. Eniten kasvua oli Etelä-Savoon, Ahvenanmaalle ja Pirkanmaalle valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 9 383 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 3 825 asuntoa. Suurin kasvu valmistuneiden rakennushankkeiden asuntokappalemäärissä oli Etelä-Savon, Lapin ja Päijät-Hämeen maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

Lähde: Tilastokeskus

Back to Top