Skip to Content

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuoden 2023 syys-marraskuussa 17 % vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia syys-marraskuun 2023 aikana yhteensä 6,6 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 17 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan rakennushankkeita valmistui 9,6 miljoonaa kuutiometriä, 15 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi seitsemässä maakunnassa

Vuoden 2023 syys-marraskuussa uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle. Maakunnista Kymenlaakson, Keski-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Pohjois-Savon ja Ahvenanmaan vuoden 2023 syys-marraskuun aikana myönnetty kuutiomäärä ylitti vuodentakaisen lupamäärän.

Rakennushankkeita valmistui vuoden 2023 syys-marraskuun aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle. Eniten kasvua oli Ahvenanmaalle, Pirkanmaalle ja Uudellemaalle valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 9 711 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 4 800 asuntoa. Suurin kasvu valmistuneiden rakennushankkeiden asuntokappalemäärissä oli Kanta-Hämeen, Ahvenanmaan ja Kymenlaakson maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

Lähde: Tilastokeskus

Back to Top