Ajankohtaista

RT: Rakentaminen on sinnitellyt yllättävän hyvin

15.10.2019 | Uutiset

Rakentamisen määrän kehitys painuu tänä vuonna miinukselle, vaikka aktiviteetti oli vielä alkuvuonna korkealla tasolla. Alamäki syvenee ensi vuonna ja vetää myös rakentamisen hyvän työllisyyskehityksen laskuun. Rakentaminen keskittyy väestön myötä entistä enemmän pääkaupunkiseudulle ja muihin kasvukeskuksiin.

Lue lisää

Syrjällään: Suhdanteiden heikkeneminen luo painetta kevään tes-neuvotteluihin

10.10.2019 | Blogi

Rakentamisen kiivain kasvuvaihe on takana ja volyymi on lähenemässä pitkän aikajänteen keskiarvoa. LVI-urakoitsijoiden suhdannetilanne on vielä pääosin hyvä, mutta maakunnissa näkyy vauhdin hidastuminen; mitään syväsukellusta ei kuitenkaan pelätä. Painopistettä ollaan siirtämässä korjausurakointiin, mihin on syntynyt luontaista tarvetta kiivaan uudisrakentamisvaiheen aikana. Huolta kuitenkin herättää taloyhtiöiden heikentyneet mahdollisuudet saada rahoitusta välttämättömiinkin korjauksiin.

Lue lisää

Rakentamisen pelisäännöt 2019 -seminaari 2.10.

09.9.2019 | Tapahtumat, Uutiset

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n liiketoimintaryhmä järjestää teemaseminaarin aiheesta rakentamisen pelisäännöt ja niiden toimivuus. Tilaisuuden tarkoituksena on selvittää rakennus¬hankkeen eri osapuolten tavoitteita, toimintaa ja kehitysajatuksia rakentamisen prosessin osalta.

Lue lisää