Ajankohtaista

LVI-työnjohdon muuntokoulutus – apua osaajapulaan

20.2.2018 | Uutiset

Metropolia Ammattikorkeakoulu käynnistää rakennusmestari (amk) -tutkintoon tähtäävän kaksivuotisen LVI-työnjohdon muuntokoulutuksen. Tutkinto antaa yhdessä työkokemuksen kanssa kelpoisuuden toimia maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa rakennustöissä ilmanvaihto- tai rakennusten vesi- ja viemäriasennusten vastaavana työnjohtajana.

Lue lisää

VastaMäkinen: Seniorit KIRA-digissä

30.1.2018 | Blogi

Digiaika on laskeutunut rakennusalalle ja samalla myös LVI-asennuksiin. Siihen törmää e-perehdytyksenä jo ennen työmaalle pääsyä. Henkilökohtaiseksi se muuttuu viimeistään sähköisesti toimitettavissa tuntilistoissa ja suunnitelma-asiakirjoissa, joita luetaan tabletilta. Mutta entä kun digiaika iskee tunteisiin?

Lue lisää

Työelämän kymmenottelijat

14.12.2017 | Blogi

Joukkueurheilussa tulee joskus eteen tilanne, jossa kentälle on saatava nopeasti henkilö korvaamaan esimerkiksi loukkaantunut urheilija. Valmentajan ”kädet jäätyvät”: hänellä ole tilalle ketään, joka täydellisesti korvaisi menetettyä urheilijaa. Hyvästä joukkueesta löytyy aina ”kymmenottelijoita”. He ovat henkilöitä, jotka taitavat sekä hyökkäys- että puolustuspelin. Heihin luotetaan, vaikka he eivät ole varsinaisesti loista missään joukkueen tehtävässä.

Lue lisää