Ajankohtaista

RT: Rakentamisessa ei vielä hyytymisen merkkejä

04.10.2017 | Uutiset

Rakentaminen on saanut lisävauhtia muun talouden piristymisestä eikä talouskasvu ole enää yksin rakennusalan harteilla. Rakennusteollisuus RT arvioi, että rakentaminen kasvaa tänä vuonna neljä prosenttia tai vähintäänkin yhtä kovaa kuin koko Suomen talous. Rakentamisen määrä on nyt ylittänyt finanssikriisiä edeltävän tason.

Lue lisää

Ammattirakentaja: Rakentaminen muuttuu talotekniikkavetoiseksi

04.10.2017 | Uutiset

Sitä mukaa kun asumisen taso nousee ja asunot teknistyvät, pitäisi talotekniikalle antaa enemmän tilaa ja vastuuta rakentamisessa. Ajattelua pitäisi viedä niin pitkälle, että joku rakentaa seinät ja rungon, johon päätoteuttajan tasoinen urakoitsija tuo talotekniikalla viihtyisän asumisen puitteet.

Lue lisää

Syrjällään: Tuliko Suomi satavuotisjuhlakuntoon?

04.9.2017 | Blogi

Ympäristöministeriö asetti vuonna 2005 työryhmän, jonka tehtävänä oli valmistella korjausrakentamisen strategia. Sen ja Matti Vanhasen II hallituksen ohjelman mukaisen periaatepäätöksen pohjalta laadittiin Korjausrakentamisen strategian toimeenpanosuunnitelma – Suomi satavuotisjuhlakuntoon. Strategiatyön päätavoitteiksi asetettiin ennakoivan kiinteistönpito- ja korjauskulttuurin edistäminen ja rakennuskannan sopeuttaminen muuttuviin tarpeisiin. Se sisälsi toimenpide- ja kehittämislinjaukset vuoteen 2017. Strategia jäsentyi neljään kehittämislinjaan, joiden toteuttamiseksi esitettiin kolmetoista toimenpidettä. Nämä ulottuivat asuntoyhtiöiden hallinnon edistämisestä korjaamista koskevan seurantatiedon parantamiseen.

Lue lisää

VastaMäkinen: Kysyvä ei tieltä eksy

01.9.2017 | Blogi

LVI-asennuksesta on kovaa vauhtia tulossa palvelutoimiala. Puhetta on riittänyt jo muutama vuosi, ja nyt olemme päässeet todistamaan asiaa käytännössäkin. Kahden viikon putkiremppa sai paljon huomiota julkisuudessa. Erilaisia digitaalisia ratkaisuja projektin hallintaan ja asiakasviestintään on lanseerattu. Putkissa on nyt pöhinää.

Lue lisää