Ajankohtaista

EK: Rakentamisen luottamus nousi aavistuksen

27.3.2023 | Uutiset

Elinkeinoelämän luottamus hienoisessa laskussa. ”Helmikuuhun asti varsin tasaisena pysynyt luottamus kääntyi maaliskuussa aavistuksen laskuun. Teollisuus vetää koko elinkeinoelämän luottamusta nyt alaspäin. Muilla päätoimialoilla tultiin ylöspäin”, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Mika Hokkanen, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Horisontti suhdannetta pidemmälle

22.3.2023 | Blogi

Alkuvuodesta RT tiedusteli asuntorakentajilta asuntomarkkinoiden tilaa. Saatujen arvioiden mukaan nyt oltiin jotakuinkin suhdanteen pohjalla; Asuntomarkkinan odotettiin alkavan toipua kuluvan vuoden aikana ja odotukset asuntotuotannosta olivat kohtuullisella tasolla. Näkymää tuki myynnissä olevien uusien asuntojen vähäinen määrä. Vaikea vuosi on laskenut rakentamisen hankealoitusten määrää, mutta suhdannepohjan arvioitiin väistyvän tänä vuonna.

Lue lisää

Juha-Ville Mäkinen, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

VastaMäkinen: Kumppanuus on kahden kauppa

01.3.2023 | Blogi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU aloitti vuoden vaihteessa LVI-Työelämäkumppanitoiminnan oppilaitosten kanssa. Tarkoituksena on vahvistaa – ja tarvittaessa parantaa – ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyttä. Asian voi lukea myös osaavan työvoiman saamisen varmistamisena. Aluksi on kuitenkin opeteltava puhumaan.

Lue lisää