Ajankohtaista

RT: Rakennusala kärsii kroonisesta osaajapulasta

07.9.2021 | Uutiset

Rakennusteollisuuden kasvu uhkaa tyrehtyä, jos alaa vaivaavaa osaajapulaa ei saada ratkaistua. Osaajapulaa on ollut rakennusalalla koko 2000-luvun suhdannetilanteesta riippumatta, eikä se ole syntynyt maailmanlaajuisen koronapandemian seurauksena. Rakennusteollisuus RT on jo pitkään vaatinut alan koulutusresursseja kuntoon ja odottaa hallituksen budjettiriihestä tarvittavia päätöksiä.

Lue lisää

VastaMäkinen: Koulutuksen laatu on sisäänrakennettua

30.8.2021 | Blogi

Korona alkaa hellittää ja useissa organisaatioissa pohditaan paluuta normaaliin tilaan. Pitkän poikkeusajan jälkeen joudutaan joskus palauttelemaan mieliin toiminnan tarkoitustakin. Nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään, mikä on se normaaliksi tarkoitettu tila ammatillisessa koulutuksessa.

Lue lisää

Kohti toista vuosipuoliskoa – rakentamiseen ja talotekniikkaan valoisampi vire

11.8.2021 | Blogi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n luottamusindikaattorin mukaan rakennusyritysten luottamus parantui heinäkuussa. Saldoluku oli -3 pistettä, joka on kuusi pistettä enemmän kuin kesäkuussa. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus nousi nyt keskiarvon yläpuolelle. Nyt on aika poksauttaa koronatulppa ja saada varsinkin korjaushankkeet liikkeelle.

Lue lisää